El CFC destaca el valor de l’exercici terapèutic per tractar artritis, diabetis i malalties respiratòries

Publicada el 20/10/2017

L'activitat física i una dieta saludable milloren la salut de les persones. I concretament l'exercici físic és fonamental en el tractament de malalties com la diabetis, l'artritis, les malalties respiratòries cròniques o afeccions neurològiques, sempre que estigui planificat i supervisat per professionals sanitaris, com els fisioterapeutes.

En aquests casos, quan l'exercici forma part del tractament d'una patologia o lesió, és quan parlem d'exercici terapèutic.

Per conscienciar sobre aquest tema, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, dediquen el vídeo-consell d’octubre als beneficis de l'exercici terapèutic.

Els fisioterapeutes recorden així que l'exercici terapèutic contribueix de manera efectiva no només al tractament de malalties com l'artritis, la diabetis o les malalties respiratòries, sinó també a la prevenció del dolor o al tractament de malalties cardíaques, afeccions neurològiques i accidents cardiovasculars.

L'exercici terapèutic és una de les principals competències de la Fisioteràpia. Els fisioterapeutes són professionals especialitzats en l'anàlisi i el tractament de problemes de moviment i funcionalitat: poden assessorar i acompanyar el pacient per accelerar el procés de recuperació i evitar mals hàbits.

A més de comptar amb un professional sanitari, cal recordar també que la implicació del pacient en el procés per accelerar la recuperació i evitar mals hàbits és molt important.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.  

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×