Cercar

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Anar al contingut de la pàgina

La salut en bones mans

Comunicació > Gabinet de comunicació > Notícies > La seu col·legial acull la conferència "Una visió diferent del fisioterapeuta davant d'un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció"


La seu col·legial acull la conferència "Una visió diferent del fisioterapeuta davant d'un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció"

[22.01.2014]

Conferències del Col·legi

El passar 16 de gener, la seu col·legial de Barcelona va acollir la conferència Una visió diferent del fisioterapeuta davant d’un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció, a càrrec de la fisioterapeuta de la Unitat Funcional de la Patologia de la Mama del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Clínic de Barcelona, membre fundador i de la junta directiva de l’associació gAmis (Grup d’Ajuda Mama i Salut) i coordinadora de la Comissió d’Onco-Hematologia i Cures Pal·liatives del Col·legi, Sra. Montserrat Gironès.

La conferència va girar entorn de la visió personal i la pròpia experiència de la Sra. Gironès amb el Protocol de prevenció del limfedema de l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquest protocol es basa en l’inici precoç d’una sèrie d’exercicis específics i en l'establiment de tractaments immediats davant la presència d’edemes inicials. És en aquest sentit que la paraula ‘prevenció’ pren tanta rellevància, atès que aquest protocol en fa especial incidència des de tres angles: prevenció del limfedema, prevenció de les seqüeles o possibles problemes d’espatlla i prevenció de possibles complicacions a causa de la toxicitat dels fàrmacs. Aquest protocol s’ha ampliat aquest darrer any amb dues xerrades informatives: la primera, sobre els beneficis que aporta als pacients; la segona, sobre l'ergonomia i consells per a la vida diària; a més, s’ha elaborat una guia d'exercici físic i s’han preparat un seguit d’exercicis adients per a la segona etapa abans de l'alta definitiva, que es presenten en un vídeo.

    Conferència: Una visió diferent del fisioterapeuta davant d’un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció     Conferència: Una visió diferent del fisioterapeuta davant d’un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció      Conferència: Una visió diferent del fisioterapeuta davant d’un diagnòstic de càncer de mama: prevenció, prevenció i prevenció  

En els anys que el programa porta en funcionament, els resultats són força esperançadors, amb una disminució de les complicacions a curt, mig i llarg termini.

Al marge de la revisió del protocol de prevenció del limfedema, la Sra. Gironès va destacar, en tot moment, la importància d’una bona, correcta i clara informació dirigida a la persona diagnosticada i a la seva família, una informació que l’apoderi a l’hora de decidir el protocol a seguir entre els que se li ofereixen i va fer incidència de la rellevància del moviment contra la fatiga provocada per la toxicitat dels fàrmacs.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Correu del Col·legi

Has oblidat la teva contrasenya?

Calendari del Col·legi

«  Agost 2017   »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Accés a l'àrea col·legial

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Segle XX, 78 - 08032 Barcelona Tel. 93 207 50 29 Fax: 93 207 70 22

cfc@fisioterapeutes.cat

Horari de Secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 20 hores

Avís legal | Accessibilitat | © 2009 Tots els drets reservats


Follow @ColFiCat

Tornar al principi de la pàgina