Calendario

11 de octubre de 2017

Horario: Miércoles, de 16.00 h a 20.00 h

Duración: 4,00 horas

Información general

Dirigido a: Fisioterapeutas colegiados

Seminario bonificado al 100% por el CFC

Organiza: Comissión de Fisioterapia Respiratoria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Lugar de realización

Sede del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Siglo XX, 78, 08032, Barcelona

Descripción

La pràctica de la fisioteràpia respiratòria requereix, en ocasions, l’ús d’un aparatatge específic. Les innovacions constants requereixen que els fisioterapeutes mantinguin actualitzats els seus coneixements, no nomès tècnics sino tecnològics. La ventilació mecànica no invasiva (BIPAP) és un tractament de la insuficiència respiratòria crònica que s'aplica en patologies respiratòries cròniques . Altres aparells de suport ventilatori com és la CPAP s'utilitza en pacients amb hipoxèmia greu i en síndrome de apnea i hipoapnea del son. Aquests aparells mecànics són interessats per aplicar com a tècniques d'ajuda al tractament de la fisioteràpia respiratòria, que moltes vegades, per desconeixem no s'utilitzen. També existeixen aparells d'assistència a la tos en pacients que presenten una tos ineficaç, per debilitat muscular, sobretot en patologies neuromusculars que és necessari una ajuda externa mecànica.  

 

Amb aquest seminari introductori els fisioterapeutes podran conèixer les característiques dels aparells les seves aplicacions, indicacions, contraindicacions i els criteris d’elecció.

A cargo de

Inma Castillo. Fisioterapeuta. Servei de Pneumologia de l'Hospital General de Granollers

Programa

Objectius

 

Aquesta formació te com a intenció proporcionar els coneixements bàsics per a utilitzar l'aparell de manera correcta i amb bona indicació terapeutica.  De manera específica els alumnes podran:

 

  • Conèixer les indicacions i les contraindicacions dels diferents aparells mecànics, conèixer les diferències entre ells i la seva aplicabilitat dintre del camp de la fisioteràpia respiratòria.
  • Conèixer les recomanacions mèdiques i de fisioteràpia de la correcta utilització dels aparells.
  • Aprendre la metodologia de la correcta realització dels aparells.
  • Familiaritzar-se amb la correcta pràctica.
  • Aplicabilitat en casos clínics.

 

Temari

 

  • Aparells d'assistència a la tos: ambú, Cough assist
  • Aparells de suport ventilatori de pressió: BIPAP. CPAP
  • Taller pràctic.
  • Casos clínics.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×