Calendari

27 d'abril de 2023

Horari: Dijous de 19.00 h a 20.30 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de hipoteràpia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

PRESENTACIÓ

Des de la Comissió d'Hipoteràpia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, volem donar a conèixer i resoldre dubtes als fisioterapeutes que assisteixin a aquesta sessió sobre el concepte d'hipoteràpia, així com aspectes d'adequació per una bona praxis com les seves indicacions, requisits formatius, característiques del cavall i de les instal·lacions, per dur a terme aquest tipus d'intervenció.

Podem afirmar que la hipoteràpia és una teràpia amb evidència científica corroborant els seus beneficis en els darrers estudis, repercutint favorablement en el desenvolupament sensoriomotriu, la normalització del to muscular, els aspectes musculoesquelètics, la millora de l’equilibri, la coordinació, la dissociació, la motricitat fina i l'autocontrol, a més d’aconseguir canvis en els aspectes psicoemocionals. 

 

Objectius generals

  • Concretar el concepte d'hipoteràpia 
  • Situar l’actualitat de la hipoteràpia a Catalunya

 

TEMARI

  • Definir què és la hipoteràpia dins el marc de la Teràpia Assistida amb Cavalls.  
  • Explicar quins són els requisits i paràmetres per a dur-la a terme. 
  • Exposar la realitat legislativa i el treball de la Comissió d’Hipoteràpia. 
A càrrec de

A càrrec de Sara Andrés, fisioterapeuta experta en hipoteràpia per les Escoles Universitàries Gimbernat, que exerceix en aquest àmbit des del 2016 i Carla Cendrós, fisioterapeuta amb el màster en Hipoteràpia i equitació terapèutica exercint en el sector des del 2016.

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Carrer Segle XX, 78. baixos 08032, Barcelona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×