De la classificació de problemes crònics de salut que pateix la societat catalana, la cervicàlgia crònica continua essent, des de Pueyo i altres el 2012, la segona alteració neuromusculosquelètica més comuna i invalidant després de les lumbàlgies, essent les dones les més afectades i amb major prevalença a mesura que augmenta l'edat. Algunes d’elles debuten per una fuetada cervical traumàtica, d’altres per males posicions adquirides en el lloc de treball o fent esport. En diferents cultures, consideren que el coll és el pas estret per on transcorre la vida, per això un mal de coll, un dolor cervical, un torticoli, un no girar el coll, podria dir moltes vegades quelcom més que una lesió física aïllada. L’evidència científica ens diu que si afegit a un dolor cervical es presenta falta de gana, aprimament no esperat, nàusees, vòmits, febre, calfreds o tremolor, caldria fer revisar el seu cas amb el seu metge. Si el dolor cervical no presenta aquesta clínica, des de la Fisioteràpia  abordem la cervicàlgia com una alteració del control motor amb la finalitat d’evitar radiculopaties, vertígens i altres trastorns reals derivats d’aquesta afectació. Aquests casos representen la majoria de les cervicàlgies comunes de llarga evolució. Com a fisioterapeutes, saber avaluar el dolor i la disfunció cervical en la fuetada traumàtica aguda o la cervicàlgia comuna en el trastorn degeneratiu de llarga evolució, ens dota d’un recurs assistencial transcendent per a la nostra pràctica clínica i la salut dels nostres pacients.

Calendari

Calendari: 21 i 22 de setembre de 2019

Horari: Dissabte i diumenge de 9.00h a 14.00h i de 15.30h a 20.30h

Durada: 20,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 235,00€

Mode: Presencial

Programa
  • El dolor i l’alteració del moviment com a mitjans diagnòstics (teòrica i pràctica).
  • El test ortopèdic: La sensibilitat, l’especificitat i el coeficient kappa kappa com a indicadors de l’evidència disponible (teòrica i pràctica).
  • L’objectiu que em clarifica la tècnica a escollir en cada cas (teòrica i pràctica).
  • Els recursos terapèutics que estan al nostre abast. Demostració i resolució col·laborativa del cas (role-playing i simulació de cas).
Lloc de realització

Hospital Verge de la Cinta. C/ de les Esplanetes, 16, 43500, Tortosa

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×