Tenint en compte algunes dades conegudes del risc de caigudes de les persones grans en centres residencials, com que 2/3 dels residents cau com a mínim un cop a l’any (Rosendahl, 2008) i a causa de la falta d’informació dels tipus de caminadors existents a mercat i les seves prestacions, considerem molt important aprofundir en aquest tema.

A més d’això, el que sí sabem és que una mala elecció del producte de suport per a la marxa pot dificultar-la o comprometre-la o, fins i tot, promoure caigudes a la persona gran de la mateixa manera que pot propiciar problemes articulars.

Calendari

Calendari: 1 d'octubre de 2021

Horari: de 10.00 h a 14.15 h

Durada: 4,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Curs bonificat al 100% pel CFC

Mode: Presencial

Programa

OBJECTIUS

Identificar canvis fisiològics en l’envelliment que ens facilitin la valoració del producte de suport adequat per a la marxa de la persona.

Conèixer els diferents caminadors existents al mercat.

Actualitzar els coneixements del sistema de prestacions ortoprotètiques (PAO) referent als caminadors.

Identificar els aspectes més importants en la valoració i elecció d’un caminador (reconeixement de les necessitats de la persona i de l’entorn).

 

TEMARI

Adaptació psicomotriu natural en l’envelliment  i desadaptació psicomotriu.

Relació entre sedestació i marxa:  Valoració i preparació prèvia abans de realitzar marxa (treball progressiu sedestacióà bipedestacióà marxa).

Coneixement dels diferents caminadors existents al mercat (anteriors i posteriors) i relació amb les necessitats de la persona.

Identificar aspectes importants en la valoració i elecció d’un caminador.

Catàleg actual de prestacions ortoprotètiques del CatSalut (codis PAO dels caminadors).

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona. C/Albereda, 3-5, 17002, Girona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×