El dolor cervical és la primera alteració neuromusculoesquelètica més comuna i invalidant segons la classificació de problemes crònics de salut que pateix la societat catalana i, per tant, un dels motius més habituals de consulta als fisioterapeutes. Per als professionals s’esdevé clau mantenir-se actualitzat i disposar d’eines basades en l’evidència científica per al seu tractament.

El Mètode McKenzie de Diagnòstic i Teràpia Mecànica (MDT) té un protocol d'avaluació i tractament basat en l'evidència científica per a pacients amb problemes de columna i extremitats. El Diagnòstic i la Teràpia Mecànica han demostrat ser un sistema d'avaluació fiable per categoritzar els pacients en subgrups.

El sistema d'avaluació MDT permet als fisioterapeutes realitzar un procés de classificació de pacients segur i eficient, especialment per determinar quin grup de pacients amb problemes o dolor de columna són apropiats per a aquest tractament. Aquesta avaluació també identificarà dolors no mecànics o contraindicacions per a aquesta mena de teràpia. Els estudis científics han demostrat que la majoria de pacients amb dolor a la columna responen bé a exercicis específics i disminueixen els seus símptomes quan es tracten amb exercicis específics per a cada pacient.

Calendari

Calendari: Dissabte onze de desembre de 2021

Horari: Dissabte, de 9.00 h a 14.00 h i de 15.30 h a 18.30 h

Durada: 8,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de Camp de Tarragona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 125,00€

Mode: Presencial

Programa

TEMARI

  1. El Mètode McKenzie a la columna cervical
  2. Centralització, periferalització i direcció de preferència
  3. Què és el mètode McKenzie, per què classificar? Subagrupar en MDT
  4. Síndrome Derangement
  5. Síndrome de Disfunció
  6. Síndrome Postural
  7. Grup ALTRES
  8. Història clínica. Valoració dels moviments repetits
  9. Principi de tractament. Procediments de tractament
  10. Evidència en MDT
  11. Fitxes de valoració cervical
Lloc de realització

Unitat Docent Hospital Sant Joan de Reus, planta -1, aula A17. Avinguda del Doctor Josep Laporte, 2, 43204 Reus

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×