Calendari

Calendari: 7, 8, 21 i 22 d’octubre de 2022

Horari: Divendres de 16.00 h a 21.00 h i dissabtes de 9.00 h a 14.15 h i de 15.30 h a 20.15 h

Durada: 30,00 hores

Informació general

Organitza: Comissió de Fisioteràpia Cardiorespiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 260,00€

Mode: Presencial

Programa

PRESENTACIÓ

Segons l’OMS, les malalties respiratòries són les principals causes de discapacitat i de mort en el món. Més de 4 milions de persones moren prematurament per malalties respiratòries cròniques, un àmbit sanitari on la fisioteràpia respiratòria hi té molt a fer.

Totes aquestes malalties respiratòries, agudes o cròniques, tenen un gran impacte social i econòmic, ja que requereixen d’hospitalitzacions freqüents i limiten la capacitat funcional de qui les pateix.

Des de la fisioteràpia respiratòria actual podem abordar aquest tipus de patologia per tal de minimitzar-ne la simptomatologia: disminuint la dispnea i la fatiga, drenant secrecions, millorant la capacitat de realitzar exercici i reduint el nombre d’ingressos hospitalaris, millorant així la qualitat de vida del pacient.

Per tal de poder atendre el pacient respiratori adult des de la vessant de la fisioteràpia respiratòria més eficaç és necessari actualitzar els coneixements en aquesta disciplina, desterrar tècniques obsoletes i dispositius no recomanats i basar-nos en els coneixements científics dels que disposem actualment.

Aquest curs és una formació de 30h presencials, de caire teòric i pràctic, enfocat a la pràctica clínica en les diverses àrees d’atenció del pacient adult (domiciliari, hospitalari, llarga estada, consulta, primària...) en el que oferirem eines als professionals de la fisioteràpia que no disposin d’una formació específica en aquest àmbit.

OBJECTIUS

Els alumnes que realitzin el curs podran conèixer les bases de la fisioteràpia respiratòria, pel que fa a la valoració i al tractament del pacient adult, a més, podran adquirir coneixements més específics com són:

  • Conèixer les patologies respiratòries més freqüents del pacient adult i la seva fisiopatologia.
  • Conèixer la justificació de les tècniques de fisioteràpia respiratòria.
  • Adquirir coneixements sobre la valoració del pacient respiratori.
  • Adquirir coneixements que ens permetin escollir les tècniques i/o ajudes instrumentals més adients per a l’abordatge en fisioteràpia respiratòria.
  • Adquirir habilitats en l’aplicació de les tècniques de valoració i tractament en fisioteràpia respiratòria.

TEMARI

  • Anatomia, fisiologia i mecànica respiratòria de l’adult
  • Patologia respiratòria obstructiva. Etiologia, fisiopatologia i diagnòstic
  • Patologia respiratòria restrictiva. Etiologia, fisiopatologia i diagnòstic
  • Valoració del pacient amb malaltia respiratòria
  • Tècniques de fisioteràpia respiratòria
  • Casos clínics i pràctiques entre companys
Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×