Tipus d'activitat: Curs

Organitza: TecnoCampus-Centres adscrits a la Universitat Pompeu Fabra

Lloc: TecnoCampus - Mataró

Preu: 380,00€

Dirigit a: Metges que vulguin formar-se en aquest àmbit Infermeres/infermers Fisioterapeutes Terapeutes ocupacionals, etc.

Descarregar programa

Més informació: Temari
Primer seminari: RHB INTEGRAL DEL PACIENT AMPUTAT D’EEII


Divendres: Blocs 1-4
9h - 10h . Bloc 1: EPIDEMIOLOGÍA, CAUSES I NIVELLS D’AMPUTACIÓ

10h - 11h. Bloc 2: CIRURGIA DE LES AMPUTACIONS DEL MEMBRE INFERIOR. CLASSIFICACIÓ FUNCIONAL DELS AMPUTATS DE MEMBRE INFERIOR. Aspectes quirúrgics que ha de conèixer el fisioterapeuta. Nivells d’amputació. Característiques del monyó ideal.... Els amputats i pròtesis en el mon del cinema i TV.

11h - 11’30h. Descans

11’30h - 12’30h. Bloc 3: TALLER PRÀCTIC: CONFECCIÓ ENCAIXOS (procés). Material audiovisual i tot el que sigui possible fer-ho “insitu” per disposició de maquinaria.

12’30h – 14h. Bloc 4: TÈORIC - El ponent farà les explicacions i disposarà de material perquè els assistents puguin familiaritzar-se i manipular el material protèsic). Després de la xerrada teòrica els assistents podran aixecar-se i tocar els components i fer preguntes.

14h – 15h. Dinar

15h – 18h. Bloc 4: PRÀCTIC - Components de una pròtesi. (encaix, silicones, estructura, genoll, peu i funda). Materials.Tipus de pròtesi en el amputat de membre inferior:

1. PRÒTESIS EN LES AMPUTACIONS PER SOTA DE GENOLL. PEUS PROTÈSICS. (encaixos, silicones, dispositius especials, peus). Pròtesi en les amputacions parcials del peu. Pròtesi en l’amputació de Syme. Pròtesi en les amputacions tibials. Peus protètics. Encaixos. TALLER PEUS

2. PRÒTESI EN LES AMPUTACIONS FEMORALS. GENOLLS PROTÈSICS. Encaixos femorals. Genolls protètics. Sistemes de suspensió. Indicacions. TALLER GENOLLS

3. PRÒTESI EN LES AMPUTACIONS DE MALUC, DESARTICULACIÓ DE GENOLL I HEMIPELVECTOMIES. Components protètics en les pròtesi per desarticulació de genoll. Components protètics en les pròtesi per desarticulació de maluc i hemipelvectomies



Dissabte: Blocs 5-9
9h - 10h . Bloc 5: COMPLICACIONS DE L’AMPUTACIÓ.

10h – 11h. Bloc 6 : PROGRAMA DE REHABILITACIÓ EN L’AMPUTAT DE MEMBRE INFERIOR (Fisioteràpia & Teràpia Ocupacional en l’amputat de membre inferior). Fases del tractament rehabilitador de l’amputat. Paràmetres a tenir en compte en la prescripció de la pròtesi. Valoració de l’amputat. Criteris de protetització. Objectius i fases de RHB: preoperatori, postoperatori ( preprotèsic – protèsic).

11 – 11’30h. Descans

11’30h – 12’30h. Bloc 7: VALORACIÓ FUNCIONAL DEL PACIENT AMPUTAT. Recull d’escales i tests funcionals en el pacient amputat tant d’extremitat superior com inferior ( “Locomotion Capabilities Index (LCI-5)”; “Special Interest Group in Amputee Medicine (SIGAM) scale”...)

12’30 – 14h. Bloc 8 : FISIOTERÀPIA I REEDUCACIÓ DE LA MARXA EN L’AMPUTAT DE MEMBRE INFERIOR.

Fisioteràpia en la fase pre-amputació o pre quirurgica.
Fisioteràpia en la fase inicial de l’amputació (postoperatori)
Fisioteràpia en la fase preprotèsica.
14h – 15h. Dinar

15h - 17h. Bloc 8 : FISIOTERÀPIA I REEDUCACIÓ DE LA MARXA EN L’AMPUTAT DE MEMBRE INFERIOR.

Fisioteràpia en la fase pròtesica inicial i final.
Anàlisi de les fases i desviacions en el pacient amputat d’extremitat inferior.
Consultes més freqüents i dubtes sobre el maneig protèsic. Com resoldre-les.
Tallers pràctics:

Embenats del monyó tibial i femoral.
Reeducació de la marxa interior-exterior. (Aplicació de l’exercici terapèutic i combinació amb circuits coordinatius / propioceptius.
Exposició de casos clínics amb pacients
17h – 18h. Bloc 9 : OSTEOINTEGRACIÓ i ALTRES TÈCNIQUES QUIRURGIQUES EN EL PACIENT AMPUTAT



Segon seminari: RHB INTEGRAL DEL PACIENT AMPUTAT DE EESS


Divendres: Blocs 1-6
9h - 10h. Bloc 1: EPIDEMIOLOGÍA, CAUSES I NIVELLS D’AMPUTACIÓ. CIRURGIA DE LES AMPUTACIONS DEL MEMBRE SUPERIOR.

Nivells d’amputació Els amputats i pròtesis en el mon del cinema i TV
Aspectes quirúrgics que ha de conèixer el fisioterapeuta.
10h- 11h . Bloc 2: PROGRAMA DE REHABILITACIÓ EN EL PACIENT AMPUTAT DE MEMBRE SUPERIOR ( Fisioteràpia & Teràpia Ocupacional). CONTROL I CONSULTES MES FREQÜENTS EN ELS AMPUTATS DE MEMBRE SUPERIOR.

Control de les pròtesi que s’utilitzen amb mes freqüència. Teràpia ocupacional i fisioteràpia. Seguiment dels amputats. Consultes mes freqüents que plantegen els amputats en consulta i com resoldre-les.

11h – 11’30h. Descans

11’30h – 12’30h. Bloc 3: TÈORIC – PRÀCTIC. (El ponent farà les explicacions i disposarà de material perquè els assistents puguin familiaritzar-se i manipular el material protèsic). Després de la xerrada teòrica els assistents podran aixecar-se i tocar els components i fer preguntes.

Components de una pròtesi. (encaix, silicones, estructura, colzes, mans i funda). Materials

12’30h – 14h. Bloc 4: PSICOLOGIA DEL PACIENT AMPUTAT

14h – 15h. Dinar

15h – 17h. Bloc 5: TEÒRIC – PRÀCTIC (El ponent farà les explicacions i disposarà de material perquè els assistents puguin familiaritzar-se i manipular el material protèsic). Components de una pròtesi:

1. PRÒTESI EN AMPUTACIONS DE MÀ I AVANTBRAÇ: Indicacions protètiques en les amputacions parcials de mà. Components protètics en les pròtesi d’avantbraç.

2. PRÒTESI EN LES DESARTICULACIONS DE COLZE, AMPUTACIONS DE BRAÇ I ESPATLLA:

Components protètics en les desarticulacions de colze.—Components protètics en les amputacions de braç.
Components protètics en les amputacions d’espatlla i desarticulació interescapulotoràcica.
17h – 18h. Bloc 6: LA PROTÈSICA CONVERTIDA EN ART (Pròtesi cosmètica i epítesis).



Disssbte: Blocs 7-9
9h - 11h. Bloc 7 : PROTÈSIS MIOELECTRIQUES D’EXTREMITAT SUPERIOR.

Conceptes sobre l’ús de les pròtesis mioelèctriques, com ensenyar a la seva utilització... Repàs de les pròtesi i tècniques quirúrgiques del futur en els pacients amputats i que ens aporten en la millora funcional. Taller pràctic:

Ús de mà mioelèctrica per part dels assistents.
Familiarització amb les pròtesis d’última tecnologia.
11h - 11’30h. Descans

11’30h - 14h. Bloc 8: TERÀPIA OCUPACIONAL I FISIOTERÀPIA EN EL PACIENT AMPUTAT D’EXTREMITAT SUPERIOR.

14h – 15h. Dinar

15h - 18h. Bloc 9: TRACTAMENTS de fisioteràpia DEL DOLOR EN EL PACIENT AMPUTAT DE MEMBRE SUPERIOR E INFERIOR. Taller teòric- pràctic:

Conceptes: Dolor del pacient amputat. (Dolor monyó, Síndrome del dolor del membre fantasma, “Membre fantasma”).
Abordatge de Fisioteràpia (Imatge Motora Graduada, “ Mirror Therapy”,Realitat Virtual, etc).
Aplicació d’agents físics-terapèutics en el dolor neuropàtic i síndrome de membre fantasma (Electroteràpia de baixa i mitja freqüència).

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×