El Col·legi presenta la renovada Comissió de Fisioteràpia respiratòria

Publicada el 09/09/2009

El 8 de setembre va tenir lloc la presentació de la renovada Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. El vicesecretari de la Junta de Govern, Sr. Gabriel Liesa, va presentar les coordinadores provisionals de la comissió, Sra. Anna Balañà i Sra. Elena Gimeno, les quals, per a seva banda, es van encarregar de donar a conèixer la resta de companys i companyes que la integren: Imma Castillo, Teresa Bladé, Daniel Martí, Susana Mena i Gerard Muñoz.

El nou equip de la comissió està format per professionals que treballen en diferents àmbits de la Fisioteràpia respiratòria: recerca, docència i assistència hospitalària i, gràcies a aquesta diversitat, es van encarregar de presentar les tasques del fisioterapeuta en els diferents àmbits d'actuació.

Teresa Bladé i Susana Mena, dedicades a la Fisioteràpia respiratòria hospitalària, van explicar les funcions del fisioterapeutes en aquest entorn, que són, entre d'altres, la valoració de les necessitats de Fisioteràpia, l'establiment dels objectius, la realització del tractament i l'avaluació de les necessitats de l'alta.

Per la seva banda, Elena Gimeno, ens va parlar de la Fisioteràpia respiratòria en el camp de la formació. Ens va explicar què cal fer per especialitzar-se en aquest aspecte de la Fisioteràpia i ens va presentar els diferents màsters i postgraus que actualment es poden cursar a les universitats del nostre país.

A continuació, l'Anna Balañà ens va informar sobre l'àmbit de la recerca en Fisioteràpia respiratòria. Ens va presentar les societats científiques que donen suport a aquesta especialitat, així com les actuals línies de recerca i les institucions de les quals es poden obtenir ajuts per a la recerca.

Per concloure, es va obrir un intens debat entre la comissió i els assistents a la conferència que va servir perquè aquests últims aportessin suggeriments i fessin peticions. La comissió va prometre tenir en compte aquestes observacions a l'hora d'establir les seves línies futures d'actuació.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×