Peritatge judicial: noves llistes i formació

Publicada el 13/11/2009

L'entrada en vigor de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'Enjudiciament civil, estableix la designació de pèrits en els procediments judicials. Així, els col·legis professionals han de facilitar al Departament de Justícia, de manera anual, el llistat de professionals disposats a actuar com a pèrits.

Amb data 12 de novembre, hem rebut la comunicació del Departament de Justícia on s'anuncia, entre d'altres, la creació d'una nova llista de pèrits. En aquest sentit us fem arribar dues informacions importants:

1) Aquells col·legiats interessats a formar part de la llista de pèrits del Col·legi, han de fer arribar a la seu col·legial la butlleta d'inscripció per correu postal, fax o correu electrònic abans del dia 4 de desembre de 2009.

2) Per tal que aquelles persones interessades a actuar com a pèrits disposin de la màxima informació possible, el Departament de Justícia té previst fer unes sessions informatives arreu de Catalunya.

Àmbit Lloc Dia Hora
Barcelona Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada 25/11/2009 18h
Tarragona Serveis Territorials 02/12/2009 18h
Girona Serveis Territorials 09/12/2009 18h
Lleida Delegació del Govern 10/12/2009 18h

La participació dels fisioterapeutes com a instrument professional en l'àmbit de la Justícia esdevé un avenç important en el reconeixement social de la nostra professió. La inclusió o no en les llistes de pèrits és totalment voluntària, però des del Departament de Justícia es recorda que "des del moment en què un professional accedeix a aquestes llistes està subjecte a la possibilitat que sigui cridat per un òrgan jurisdiccional del partit judicial on ha declarat la seva voluntat de treballar. En cas que així sigui, la LEC (Llei d'Enjudiciament Civil) únicament preveu que el pèrit pugui excusar-se d'acceptar el càrrec si al·lega una causa justa i el jutge o tribunal l'admet".

Per a més informació i inscripció a les sessions, cliqueu aquí.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×