Calendario

28 de novembre de 2013

Horario: 19.30h

Duración: horas

Información general

Conferencia bonificada al 100% por el CFC

Organiza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripción

Aquesta conferència es centrarà en els mecanismes neurofisiològics que subjeuen en el procés de transició del dolor agut al crònic en les alteracions musculosquelétiques. A causa que la majoria dels pacients que acudeixen al fisioterapeuta ho fan per un procés dolorós, és de vital importància per al professional sanitari entendre la neurofisiologia del dolor, i el que és més important, conèixer i entendre els processos que succeeixen en el nostre organisme i que són culpables de la cronificació del dolor en els nostres pacients.

En aquesta conferència ens centrarem en aquells processos neurofisiològics que succeeixen en el sistema nerviós central, posant l'accent principalment en processos que esdevenen en la medul·la espinal com la sensibilització central, el "wind-up" o el "long-term potentiation". De la mateixa manera, parlarem de la influència que té el cervell sobre aquests processos en la medul·la espinal a través de la modulació descendent.

D'altra banda, el coneixement de tots aquests processos neurofisiològics ens ajudarà a entendre el funcionament de moltes de les tècniques que utilitzem en fisioteràpia tals com el TENS, l'acupuntura o la teràpia manual, i justificarà la necessitat d'introduir l'educació del pacient com a part de l'actuació en fisioteràpia, perquè el pacient entengui el seu dolor i així evitar situacions com la "por-evitació" que, segons l'evidència científica, estan molt relacionades amb el procés crònic i la discapacitat.

Finalitzada la conferència i com a preàmbul de les festes de Nadal, la Secció Territorial de Lleida convida a tots els assitents a una copa de cava i torrons.

Us hi esperem!

A cargo de

Francesc Valenzuela. Fisioterapeuta. Màster en tractament del dolor per la Universitat d'Edimburg. Secretari acadèmic i professor col.laborador del grau de Fisioteràpia a la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida. Finalitzant el doctorat sobre l'educació del pacient crònic lumbar mitjançant la neurofisiologia del dolor.

Lugar de realización

Facultat de Medicina. C/ Montserrat Roig, 2, 25008 Lleida.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×