Calendario

11 de juny de 2015

Horario: De 19.00 a 21.00 h

Duración: 2,00 horas

Información general

Conferencia bonificada al 100% por el CFC

Organiza: Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripción

Els avenços en neurociència i aprenentatge, i l'evidència científica, ens fan reflexionar sobre què és el que fa millorar els infants i joves amb afectació motriu i quins són els elements clau que els porten a posar en joc tot el seu potencial per donar el millor d'ells mateixos i desenvolupar estratègies que els permetin avançar, participar i aprendre. Què els interessa i necessiten ells i les seves famílies?
En aquest sentit, la Classificació Internacional del Funcionament, la Discapacitat i la Salut (CIF) i, en aquest cas la CIF-IA (versió per a Infants i Joves), configura una nova mirada de la discapacitat, més centrada en la persona i en la seva participació en la vida quotidiana i en les activitats de la comunitat.

Aquesta mirada obliga a nous abordatges, amb intervencions més respectuoses, ecològiques i centrades en els entorns habituals dels infants: la família i l'escola.

L'OMS recomana que les intervencions sobre l'infant amb discapacitat siguin personalitzades i positives, flexibles, comprensives i tolerants i sensibles a las fortaleses de la família-escola i la seva cultura.

El Model Centrat en l'Entorn, la Família i la Persona suposa un canvi de paradigma respecte de les intervencions més tradicionals que apareix per donar-hi resposta.

Què implica aquest canvi de paradigma en la nostra manera habitual de treballar? Què i com el podem incorporar? Quines aportacions i quines dificultats hi trobem?

La implementació d'aquest nou Model d'atenció en les intervencions del fisioterapeuta dels Serveis d'Atenció Precoç i dels Serveis Educatius, és el gran repte!    

Esperem que sigui del vostre interès!

A cargo de

Lourdes Macias. Màster en Fisioteràpia i Evidència Científica. Fisioterapeuta pediàtrica del Servei d'Atenció Precoç del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del CFC. Marta Casbas. Fisioterapeuta pediàtrica de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic B47 - Eixample. Consorci d'Educació de Barcelona. Membre de la Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del CFC. Ascensión Martin. Directora, fisioterapeuta pediàtrica i psicomotricista del Servei d'Atenció Precoç de Mollet. Membre de la Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del CFC.

Lugar de realización

Seu del Col·legi. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×