Calendario

7 de junio de 2021

Horario: Lunes, a las 20.00 h

Duración: 1,50 horas

Información general

Conferencia bonificada al 100% por el CFC

Organiza: Comissió d'Osteopatia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripción

Els problemes de fertilitat afecten a un 17% de les parelles en edat de tenir fills, al voltant de 800.000 persones (Societat Espanyola de Fertilitat). Espanya és el país amb més reproducció assistida d’Europa, per davant de Rússia, França i Alemanya  segons l'European Society of Human Reproduction and Embryology.

Es calcula que cap al 2100, tot els països del món tindran una baixada molt evident de la natalitat per trastorns de fertilitat. (Vander Borght M, Wyns C. Fertility and infertility: Definition and epidemiology [Internet]. Vol. 62, Clinical Biochemistry. 2018 [cited 2019 Oct 22]. p. 2–10)

Les tècniques manuals osteopàtiques aplicades sobre la pelvis per tractar les restriccions de moviment mecànic, tant dels elements ossis com de les restriccions dels elements miofascials i fascials viscerals (Chikly, Barral, Upledger i Vredevoogd, D’Ambrogio i Roth), ens han demostrat que podrien ser una opció de tractament viable per aquestes patologies. (Kramp ME. Combined Manual Therapy Techniques for the Treatment of Women With Infertility: A Case Series. JAOA • Vol 112 • No 10 • October 2012).

En aquesta conferència s’abordaran els trastorns de la fertilitat des del punt de vista funcional i com la teràpia manual osteopàtica (TMO) pot ajudar a millorar-los.

A cargo de

Eduard Vilar. Fisioterapeuta i Osteòpata D.O. Expert en urologia i ginecologia. Professor Universitari FCSB-URL, a l’Escola d’Osteopatia de Barcelona i formacions de RAPbarcelona.

 

Modera. Joan Parera. Membre de la Comissió  d'Osteopatia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×