Calendario

30 de enero de 2019

Horario: Miércoles, de 10.00 a 14.00 h

Duración: 4,00 horas

Información general

Dirigido a: Fisioterapeutas colegiados

Seminario bonificado al 100% por el CFC

Organiza: Comissió de Neurologia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lugar de realización

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Descripción

El fisioterapeuta que atén a pacients amb lesions neurològiques centrals sovint es troba amb casos en els quals els pacients recuperen el dèficit motor i sensitiu primari, però continuen tenint problemes de moviment difícils de definir (la definició clàssica de l’apràxia parla de dèficit motor en absència de dèficit sensitiu, intel·lectual, dèficit de reclutament muscular, etc).

 

Aquest seminari intenta mostrar als fisioterapeutes la peculiaritat del perfil del pacient apràxic

característic de les lesions de l’hemisferi esquerre i ens desperta una gran pregunta: Hem d’esperar que el pacient hemiplègic recuperi el reclutament muscular per investigar la presència de trets apràxics o ho podem fer en fase aguda quan el pacient encara no ha recuperat el reclutament?

A cargo de

Roberta Ghedina. Fisioterapeuta, logopeda i llicenciada en Lingüística per la UB. Reconeguda com a docent de II nivell de l’Exercici Terapèutic Cognoscitiu (AIDETC, Associazione Internazionale Docenti Esercizio Terapeutico Conoscitivo). Màster en Teràpia Visual (Escola d'Òptica i Optometria de Terrassa i Pacific University College of Optometry).

Programa

- Què és l’apràxia?
- Breu historia de l’apràxia
- Diferents tipus d’apràxia
- Quins pacients atesos per als fisioterapeutes poden tenir apràxia? i quin tipus d’apràxia?
- Observació d’un pacient hemiparètic i apràxic.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×