Entrevista de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria amb Catsalut

Publicada el 11/11/2004

El passat 30 de setembre, al sopar Col·loqui que va organitzar el col·legi, alguns membres de la comissió vam tenir l’honor de conèixer la consellera de Sanitat Sra. Marina Geli.

La vam felicitar per la seva intervenció tant clara, realista i renovadora ,i vam aprofitar per demanar-li una entrevista per poder parlar de la fisioteràpia respiratòria en el nostre Sistema Sanitari. La consellera, molt gentil, ens presentà al Dr. Pere Valls, membre del Departament, i ens va prometre una cita.

El dijous 11 de novembre, reunits per una banda els representants del CatSalut: Dr. Pere Valls i el Dr. Josep Lluís Díez Betoret, i d’altra banda els membres de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria: Enric Boyer, Vinyet Casolivé, Ricard Castro i Gina Mateu, es va establir un gran diàleg.

La Comissió va agrair la oportunitat de donar a conèixer al Departament aquesta especialitat de la fisioteràpia exposant la seva eficàcia tant en la prevenció, curació i o estabilització de la malaltia respiratòria. Tant present i eficaç en els països més desenvolupats, en tots els àmbits assistencials i tant poc coneguda i deficient al nostre Sistema Sanitari.

Vam exposar els nostres objectius de promoció, divulgació i formació de la especialitat i la necessitat de cooperació en la definició del Marc de referència sobre les teràpies respiratòries.

Per part del Departament, el Dr. Pere Valls ens va explicar que vam tenir el privilegi de ser atesos degut al compromís del sopar i sobretot degut al gran buit sobre la Rehabilitació Respiratòria, en la necessitat de descriure-la , definir processos, crear un Marc de referència i poder oferir un Mapa assistencial a tota la geografia del nostre país.

Ara la seva prioritat en la Rehabilitació és revisar l’àmbit extrahospitalari, doncs hi ha pendent la renovació de concursos des de l’any 1999 i desprès aniran per revisar-la en l’àmbit hospitalari.

Per a tal fi i a partir d’ara compten amb nosaltres com a representants del Col·legi i de la professió.

I nosaltres amb ells per avançar!

Comissió de Fisioteràpia Respiratòria
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78  - 08032 Barcelona
Tel.+0034 93.207.50.29 - Fax +0034 93.207.70.22
respiratoria@fisioterapeutes.org
www.fisioterapeutes.com

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×