El Consejo de Ministros aproba amb data 26 d'octubre, el Real Decreto de Ordenación de Enseñanzas Universitarias

Publicada el 30/10/2007

Dimarts dia 30 d'octubre va sortir publicat al BOE el Real Decreto de Ordenación de Enseñanzas Universitarias aprovat pel Consejo de Ministros el passat divendres 26 d'octubre.

Amb aquesta aprovació s'elimina el sistema de Diplomatura i Llicenciatura passant a ser ensenyament superior en tres nivells, Grau, Màster i Doctorat. D'aquesta forma la Fisioteràpia deixarà de ser una Diplomatura per a convertir-se en un títol de Grau de 240 crèdits europeus i una durada de 4 anys.

El Real Decret estableix que al títol de Grau el pla d'estudis ha d'encloure un mínim de 60 crèdits de formació comú bàsica per als títols adscrits a la mateixa àrea i facilitarà l'accés al màster o al doctorat.

El Màster deixa d'ésser un títol propi de les Universitats i es converteix en un títol oficial que tindrà entre 60 i 120 crèdits, finalitzant amb un treball de fi d'estudis que atorgarà entre 6 i 30 crèdits.

Al Doctorat es podrà accedir directament des del títol de Grau o des del Màster, en qualsevol cas el Programa de Doctorat es dividirà en dos períodes: un de formació i un altre de investigació i presentació d'una tesi doctoral.

Aquesta mesura obre definitivament les portes d'Europa als titulats i ofereix una millor preparació als professionals del futur. Aquesta nova estructura formativa i l'ús del crèdit europeu, possibilitarà que els nous títols siguin comparables amb els dels 46 països que formen l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Departament de Comunicació
Silvia Quiñonero
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 446 41 78 / 93 446 43 07 – Fax. 93 207 70 22
comunicacio@fisioterapeutes.cat
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×