Nou Espai Europeu d'Educació Superior

Publicada el 20/11/2007

Tal com us informavem el passat 5 de novembre, el Consejo de Ministros va aprobar amb data 26 d'octubre el Real Decreto de Ordenación de Enseñanzas Universitarias, que implicarà una harmonització dels títols universitaris entre els països d'Europa.

Al nostre país el Govern ordena els títols, exceptuant els que ténen directrius pròpies a la Unió Europea, de la següent manera:

  • Títols de Grau de 240 crèdits ECTS, amb 4 anys de durada
  • Màsters Oficials i
  • accés al Doctorat

El Decret estableix la possibilitat que els antics diplomats puguin accedir als Màsters Oficials, obeïnt els criteris d'accés de cada Universitat, però no estipula els criteris de convalidació pels antics diplomats als nous títols de Grau, tot i que s'habilitarà un procés de convalidació.

Aquest procés, molt probablement, es realitzarà per trams, depenent dels anys d'experiència professional i de la formació continuada acreditada del professional. D'aquesta manera, és possible, que per alguns professionals la convalidació sigui automàtica, per altres sigui a través d'un treball acadèmicament dirigit, altres amb un treball defensat davant d'un tribunal de convalidació i d'altres fent algun tipus de mòdul semipresencial sobre continguts que el Nou Títol te respecte al títol de Diplomat.

En quant a l'exercici professional, no hi haurà cap diferència entre els Diplomats i els titulats de Grau, tenint els mateixos nivells d'exercici professional.

Donat que ens trobem en un moment, que més enllà d'un procés de convalidació, obre unes perspectives professionals, acadèmiques i de consolidació molt importants, el proper 13 de desembre de 2007 el Sr. Daniel Jiménez Coordinador de l'Ensenyament de Fisioteràpia de la Universitat de Vic i ex-Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, ampliarà aquesta informació a la conferència "El Nou Títol de Grau de Fisioteràpia", que tindrà lloc a la seu col·legial a les 19 hores, precedint la XXII Assemblea Ordinària del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Departament de Comunicació
Silvia Quiñonero
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 446 41 78 / 93 446 43 07 – Fax. 93 207 70 22
comunicacio@fisioterapeutes.cat
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×