Reunió amb la Conselleria de Salut

Publicada el 23/03/2007

Tal i com es va anunciar a la concentració del dia 27 de febrer davant el Palau de la Generalitat de Catalunya, el dijous 01 de Març va tenir lloc la reunió entre el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i la Consellera de Salut, Marina Geli, per valorar i avaluar diferents aspectes al voltant de la professió, i en especial, sobre el conflicte envers de la regulació de les Teràpies Naturals.

La Consellera, Marina Geli, va mantenir la seva posició afirmant que el Decret regula una situació social i de necessitat de la població, però es van obrir portes a una relació entre la Conselleria i el Col·legi, a través de la Comissió del Decret, per poder reorientar els aspectes que afecten directament a la Fisioteràpia i als fisioterapeutes.

Per la seva banda, el Col·legi va defensar la seva posició demanant, entre d'altes, el punt i final de les regulacions d'aquelles persones que fins el moment realitzaven teràpies manuals i reunien competències determinades per acreditar-se; a partir d'aquest moment només els Diplomats en Fisioteràpia poden estar acreditats per a realitzar teràpies manuals.

Es va fer referència, també, a la ràtio de fisioterapeutes per habitant a Catalunya, que actualment està molt per sota de la mitja europea, i dels problemes d'atur que pateixen els fisioterapeutes a causa de l'alt nivell d'intrusisme en procediments de Fisioteràpia.

En línies generals la reunió va ser cordial, encara que tensa en l'aspecte del decret de teràpies naturals i constructiva en els temes relacionats amb la necessitat d'utilitzar i trobar nous fons d'ocupació pels fisioterapeutes.

Caldrà continuar analitzant les accions contra el decret de teràpies naturals, per la via jurídica i la via professional, sense trencar el pont de diàleg que fins ara s'ha mantingut amb la Conselleria de Salut.

A banda, es varen abordar altres temes interessants com la petició de la Consellera d'un model d'atenció directa del fisioterapeuta en l'Atenció Primària, la dinamització del sector de les mútues laborals o la participació dels fisioterapeutes en el procés de valoració en el tema de la dependència, motiu pel qual s'ha demorat la notificació d'aquesta reunió.

Fruit d'aquesta petició han estat les reunions mantingudes des del Col·legi amb els diferents organismes coordinadors del desenvolupament d'aquest procés de valoració i la participació dels fisioterapeutes, tant en temes de formació com a l'equip multidisciplinari que realitzarà aquesta valoració de la Dependència.

Us continuarem informant de totes les novetats al respecte.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 - 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
comunicacio@fisioterapeutes.cat
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×