Roda de Premsa pel Nou Pla d'Innovació de l'Atenció Primària i Salut Comunitària al Departament de Salut

Publicada el 11/04/2007

Dilluns dia 2 d'abril de 2007 va tenir lloc al Departament de Salut la roda de premsa a càrrec de la Hnble Consellera de Salut, la Sra. Marina Geli per tal de fer la presentació del "Pla d'Innovació de l'Atenció Primària i Salut Comunitària". A aquesta roda de premsa hi van assistir, representant el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya el Degà, Sr. Francesc Escarmís i el Vicedegà, Sr. Manel Domingo; a més es va comptar amb diferents mitjans de comunicació, representants d'altres col·legis professionals, representants d'associacions professionals i responsables de l'Administració autonòmica.

La roda de premsa va transcorre amb normalitat on es va informar del nou Pla de Primària i Salut comunitària que es desenvoluparà entre els anys 2007 i 2010 i que ha de ser operatiu segons les previsions del Departament a partir del primer dia que s'ha presentat. Durant el transcurs de l'any 2007 s'iniciaran els treballs dels Consells que han de desenvolupar aquest pla i durant el període 2008-2010 s'implantarà i endegaran els plans operatius aprovats.

El Departament afirma que aquest pla es desenvoluparà i escriurà pels propis professionals sanitaris incloent aquí també als fisioterapeutes. Destaca, però, la importància de la Salut comunitària i la Salut pública. La Consellera de Salut va aclarir també que d'alguna forma Primària acostarà la part Social de la nova Llei de la Dependència a la Sanitària i això es veurà reflectit d'alguna manera als centres de Primària.

Posteriorment a la roda de premsa els representants del Col·legi es van reunir amb el Director General de Recursos Sanitaris, Sr. Rafael Manzanera, per tal de tenir un intercanvi d'impressions envers el nou Pla de Primària i la figura del fisioterapeuta al mapa sanitari de Catalunya. Aprofitant la ocasió també per defensar i explicar els motius pels quals creiem en la figura del fisioterapeuta com a professional de referència.

El Sr. Manzanera va exposar que amb el nou Pla de Rehabilitació a Catalunya s'ha incrementat de manera molt important la dotació pressupostària, afirmació que va ser rebatuda, doncs des del Col·legi no s'ha detectat un increment de contractacions importants amb el nostre col·lectiu. Alhora es va demanar el motiu pel qual es parla de Pla de Rehabilitació domiciliària i Logopèdia i no es diferencia de la mateixa forma la Fisioteràpia, donat que té més presència en aquest camp. La resposta a aquesta qüestió va ser que des del Col·legi es fes una proposta de nom pel seu estudi.

El Col·legi va expressar al Director General de Recursos Sanitaris el malestar que pateix per la no aparició dels fisioterapeutes als mitjans de comunicació quan el Departament parla de temes relacionats amb Salut. El Degà i el Vicedegà del Col·legi van demanar que es tingués en compte la nostra figura solucionant aquesta incomoditat, tema amb el que es va donar per conclosa la reunió.

Barcelona, 11 d'abril de 2007

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×