El 50% dels professionals que formen equips avaluadors són fisioterapeutes

Publicada el 19/06/2007

Dimarts 19 de juny es va celebrar a la seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya la primera sessió tècnica sobre el Barem de Valoració de la Llei de Dependència. Una conferència amb molta participació col·legial que durant els propers dies informarà als col·legiats de les Seccions Comarcals de Tarragona, Girona i Lleida, respectivament.

Les veus encarregades de fer arribar les últimes informacions sobre la Llei de Dependència als col·legiats van ser Manel Domingo, Vicedegà del Col·legi, i Gabriel Liesa, coordinador de la Comissió de Geriatria. Una sessió interessant que va versar sobre la nova font de treball que suposa pels fisioterapeutes formar part dels equips avaluadors, ja que més del 50% dels professionals sanitaris contractats a Catalunya han estat fisioterapeutes. Segons Manel Domingo aquesta Llei canviarà positivament la visió de la Fisioteràpia en el panorama sociosanitari actual i són els professionals que han de treballar col·lectivament per millorar aquesta situació.

La segona part de la ponència va ser un resum tècnic i exhaustiu de les dues escales de valoració dividides en dos grups de població; de 0 a 3 anys i de 3 a infinit. Segons el Barem el grau de dependència d'una persona es determina segons el grau de desenvolupament i el grau de salut, dades que estableixen els tres graus de dependència: moderada, severa o gran. La valoració es divideix en grans àmbits de les activitats quotidianes i l'observació dels equips determina la capacitat executiva i comprensiva del pacient i el suport que necessita per realitzar les tasques.

El col·loqui final va oferir una visió individualitzada del tema per part dels col·legiats i dels ponents, aquest últims continuaran la ruta informativa per la resta Seccions Comarcals del Col·legi; dijous 21 de juny a Tarragona, dimecres 27 de juny a Girona i dissabte 7 de juliol a Lleida.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×