El Departament Professional del Col·legi presenta la conferència 'Treball a l'estranger: França'

Publicada el 06/10/2008

El passat 27 de setembre va tenir lloc la conferència 'Treball a l'estranger: França' que va ser presentada per Roser Alfonso, coordinadora del Departament Professional del Col·legi, i per Concha Ojea, responsable de Seleccion Emploi Europa, una empresa especialitzada en la selecció de personal sanitari que vol treballar a l'estranger.

Aquest acte va ser programat davant l'interès creixent que han demostrat els fisioterapeutes catalans de treballar fora de les nostres fronteres. Per informar-los a l'hora de donar aquest pas, es va organitzar aquesta ponència que pretenia donar a conèixer els tràmits bàsics per obtenir l'homologació del títol de Diplomat en Fisioteràpia per treballar a França i per donar resposta als dubtes que poguessin sorgir en referència al dia a dia d'un fisioterapeuta català a terres franceses.

El Departament Professional del Col·legi presenta la conferència 'Treball a l'estranger: França'

Inicialment, la Sra. Alfonso va fer un repàs de la documentació necessària per iniciar els tràmits per a l'obtenció de l'autorització per treballar a França. Com ja es va comunicar als assistents a la conferència, aquesta informació es pot trobar a la pàgina web del Col·legi a través de l'enllaç

www.fisioterapeutes.cat/serveis/treball/estranger/tramits_franca

Bàsicament, els tràmits necessaris per aconseguir l'autorització d'exercici a França han d'anar dirigits en dues direccions: una, vers el Ministerio d'Educación espanyol i l'altra cap el Ministère de la Santé francés. A part de la documentació imprescindible, la Sra. Ojea va voler assenyalar la importància d'obtenir uns documents que ens poden ajudar molt a què la nostra vida al país gal sigui molt més tranquil·la i còmoda: la partida de naixement per poder donar-se d'alta als serveis socials francesos i la targeta sanitària europea. Així mateix va fer incidència en la necessitat de tenir un bon coneixement del francès per poder gaudir del dia a dia en aquell país i per aprofitar totes les possibilitats que ens ofereix França.

D'altra banda, també es van abordar aspectes en relació a l'oferta laboral, de gran importància per als fisioterapeutes catalans com vam poder observar per la gran quantitat de preguntes sobre aquest aspecte que van fer els assistents a la conferència. Generalment, al fisioterapeuta català, se li ofereixen feines en hospitals, clíniques, balnearis i centres de Fisioteràpia que oscil·len entre els sis mesos i els dos anys de durada; la retribució varia depenent de la formació prèvia del fisioterapeuta, del seu coneixement de l'idioma i de si l'oferta de treball és en el sector públic o en el privat.

La Sra. Ojea va voler destacar que França és un país que genera moltes ofertes de feina dirigides a fisioterapeutes, bàsicament per tres motius: perquè la reducció de la jornada laboral de 40 a 35 hores ha provocat que ara es necessiti més personal, perquè l'accés a les carreres sanitàries a les universitats franceses és molt més complicat que al nostre país i perquè els nens del "baby boom" que va haver-hi en l'època de la postguerra han arribat a l'edat madura i, per tant, la necessitat de professionals sanitaris que té aquest col·lectiu és molt elevat.

Per a més informació sobre aquests tràmits podeu consultar la pàgina web del Col·legi www.fisioterapeutes.cat o bé contactar amb el Departament Professional del Col·legi via telefònica o per correu electrònic professional@fisioterapeutes.cat

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×