Dia Mundial de la Fisioteràpia a Girona

Publicada el 03/11/2008

Enguany, la Rambla de Girona, un dels llocs més emblemàtics i turístics de la capital, va ser l'escenari escollit per situar la carpa divulgativa del Dia Mundial de la Fisioteràpia. El fet que fos aquesta la ubicació va generar alguna anècdota curiosa, com la del matí, en què es va apropar un grup de turistes anglesos i, després de ser atesos, es podia veure una trentena de caps amb la gorra verda del Col·legi Rambla amunt.

A la tarda també podem dir que el lloc i la data (recordem que va ser el 13 de setembre, és a dir, al mig d'un pont), va fer que alguns dels atesos fossin d'altres ciutats, sobretot de Barcelona. Així que d'alguna manera, la divulgació de la Fisioteràpia va anar més enllà dels ciutadans gironins.

D'aquesta jornada en podríem extreure algunes conclusions positives que són simptomàtiques d'una evolució positiva de la nostra professió:

  • Un major coneixement de la població de la professió: la majoria de les persones que s'apropaven coneixien més o menys la Fisioteràpia, o bé perquè tenia coneguts estudiant a la Universitat de Fisioteràpia Garbí de Girona o perquè havien rebut tractament, etc.
  • Comencen a veure la diferència: alguns ens preguntaren directament per la diferència entre la Fisioteràpia i altres professionals no sanitaris que apliquen tractaments físics.
  • És fàcil defensar i convèncer que de la Fisioteràpia, se'n pot beneficiar tothom: dues persones, en dos moments diferents, es varen apropar a nosaltres amb la idea que la Fisioteràpia no els podia ajudar en el seu problema i varen acabar per canviar d'idea i demanant pels centres de Fisioteràpia a què es podien dirigir.

Comentar també que vàrem haver de contractar dues persones per manca de voluntariat i que varen resultar ser molt eficients i que, per sort, els hi hem caigut tant bé, que s'ha quedat a la Secció!!! Des d'aquí, els hi donem les gràcies a totes dues, Laia i Carme.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×