El Senat reconeix la importància del fisioterapeuta en l'assistència sanitària

Publicada el 11/12/2008

Els màxims representants del CGCF van reunir-se la setmana passada amb els membres de la Comisión de Sanidad del Senat. La trobada va servir perquè finalment els senadors de la majoria dels partits polítics reconeguessin la importància del paper del fisioterapeuta en l'assistència sanitària a Espanya.

A la reunió, els representants dels fisioterapeutes espanyols van mostrar la seva preocupació per les grans diferències que hi ha entre les diferents comunitats autònomes en relació a la "ràtio per població protegida per cadascun dels professionals". En aquest sentit el secretari general del CGCF, el Sr. Manuel Alcantarilla, va exposar que la ràtio idònia entre fisioterapeutes i habitants, és d'un per cada 1.200.

Per la seva banda, el president del CGCF, el Sr. Pedro Borrego, va comentar que la ciutadania sol·licita, cada vegada més, el servei de professionals de la Fisioteràpia així com l'aplicació de nous tractaments i tècniques que aquests professionals de la salut apliquen en la sanitat privada. Aquesta és una demanda que actualment la Sanitat Pública no pot assumir perquè no disposa dels fisioterapeutes necessaris per cobrir les peticions en la seva oferta als hospitals i centres de salut.

La reunió va cloure amb la vista posada en trobades futures que s'esdevindran així que el CGCF faci entrega al Senat de documentació específica que completi la presentada ara fa una setmana.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×