Catalunya s'avança a la resta d'Espanya en la regulació de la prestació d'assistent personal

Publicada el 23/07/2008

Des del passat dimecres 16 de juliol, aquelles persones beneficiàries de la Llei de la dependència que reuneixin els requisits exigits, podran rebre el servei d'un assistent personal, així com una prestació mínima garantida.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta iniciativa, Catalunya es converteix en la primera comunitat autònoma de tot l'estat espanyol que regula aquesta matèria.

L'ordre elaborada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania preveu que unes 1.800 persones puguin beneficiar-se d'aquesta prestació que té per objectiu facilitar l'accés de les persones en situació de gran dependència a l'educació i el treball i fer possible una major autonomia en les activitats bàsiques de la vida diària.

Segons ha informat el Departament que dirigeix la consellera Capdevila, el servei d'assistent personal s'estructura en dues modalitats de prestació:

  • d'acompanyament a activitats laborals i/o educatives
  • de suport personal i integració laboral i/o educativa

Com hem indicat a l'inici de la notícia, l'ordre aprovada del Departament d'Acció Social i Ciutadania també incorpora la garantia d'una prestació mínima que en cap cas serà inferior dal 25% de l'import que li correspondria a la persona beneficiària.

El pagament d'aquestes dues prestacions (assistent personal i prestació mínima garantida) tindrà caràcter retroactiu, fet que afavorirà que aquelles persones que es trobaven en situació de gran dependència abans de la publicació de l'ordre al DOGC, puguin beneficiar-se dels ajuts que ja s'ofereixen des de l'Administració.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×