Resultats de l'enquesta "Actitud, pràctica i ús de les Medicines Complementàries i Alternatives" (MCA)

Publicada el 21/01/2009

A continuació us presentem l'informe elaborat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya en relació al projecte de recerca "Mapa de les Medicines Complementàries i Alternatives i la seva contribució en el sistema sociosanitari de Catalunya".

Aquest projecte va ser aprovat i finançat per l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques de Catalunya en la convocatòria de l'any 2005. L'objectiu principal d'aquest projecte de recerca ha estat identificar i documentar la situació actual de les MCA a Catalunya (homeopatia, naturopatia, acupuntura i osteopatia, entre altres). El Col·legi es va sumar a aquesta iniciativa des del seu inici i ha participat en les diverses fases de l'estudi, formant part dels grups d'experts, participant dels grups focals i amb l'enviament d'enquestes als col·legiats.

En aquest estudi han participat i col·laborat els col·legis de Fisioterapeutes, Infermeria, Farmacèutics, Metges i Psicòlegs, defensant tots ells la necessitat de regular el sector de les MCA.

En relació a les pràctiques que han estat objecte d'aquest estudi el Col·legi ha posat de manifest la seva especial sensibilitat envers aquelles emmarcades dins el terme de Teràpies Manuals, doncs la gran majoria ja estan regulades pel pla d'estudis de la titulació del Fisioterapeuta.

El nostre parer respecte pràctica de les MCA és la reserva per a les professions de salut, doncs, en tant que la finalitat de l'aplicació de les medicines o teràpies alternatives i/o complementàries és aconseguir un manteniment o millora de l'estat de salut, entenem que els professionals sanitaris són els indicats per assumir la responsabilitat de la seva aplicació.

Informe de l'estat de les MCA pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Departament de Comunicació
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×