Es presenta a Vic la conferència "Osteopatia: Teràpia holística i manual que busca el reequilibri del cos humà"

Publicada el 22/10/2009

El passat dijous 15 d'octubre, la nostra companya Cristina Font va presentar la conferència organitzada pel Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès, "Osteopatia: Teràpia holística i manual que busca el reequilibri del cos humà", a l'Auditori Caixa de Manlleu de Vic.

La conferenciant va explicar que l'osteopatia és una medicina suau amb la qual el terapeuta busca restablir el bon funcionament de les zones del cos que estan en restricció. L'osteopatia va ser iniciada pel Dr. Andrew Taylor Still al 1892, als EUA, i va ser introduïda a Europa el 1917 per John Martín Littlejohn, deixeble de Still. Actualment a Europa és una pràctica que s'està estenent, i és oficial al Regne Unit i està en vies de regulació a França i Bèlgica. A Espanya hi ha 5 escoles reconegudes per la Federació Europea d'Osteopatia, però la titulació encara no és oficial.

Seguidament va explicar les tres modalitats de l'osteopatia: l'estructural, la cranial i la visceral. Totes busquen el mateix objectiu: restablir la disfunció primària de la persona, no només els seus símptomes; és a dir, que l'osteopatia busca l'origen de la disfunció, sabent que si es restableix aquesta lesió, la resta del cos tornarà a un estat de reequilibri i la persona gaudirà d'una major salut.

Finalment va parlar de la funció de l'osteòpata, que és aconseguir aquest reequilibri de teixits. Per fer-ho divideix la seva visita en tres parts: una anamnesi profunda del passat i el present del pacient, una exploració detallada de tot el cos, vinculant les troballes amb l'anamnesi per aconseguir un diagnòstic final correcte, i llavors ja es pot procedir a un correcte tractament.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×