XXVI Assemblea Ordinària i Extraordinària: els col·legiats aproven uns pressupostos de contenció per al 2010

Publicada el 17/12/2009

El 15 de desembre passat, en compliment de les directrius estatutàries del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), es va celebrar la XXVI Assemblea Ordinària i Extraordinària, en la qual es van presentar les activitats previstes així com els pressupostos col·legials per al 2010, es va informar sobre la relació actual amb el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas (CGCF) per, finalment, passar al torn de precs i preguntes.

La mesa assembleària va estar presidida pel degà del Col·legi, el Sr. Francesc Escarmís, que va estar acompanyat pel vicedegà, Sr. Manel Domingo, i pel secretari, Sr. Ricard Corgos.

L'acte es va iniciar amb la presentació de les activitats col·legials previstes per al 2010, entre les quals destaquen: la consolidació de la presència del Col·legi al territori, tant a través de les Seccions com amb la continuació de l'acció promoguda i incentivada pel Col·legi anomenada "El Col·legi en moviment"; l'extensió de l'oferta formativa; el servei d'Orientació Laboral (SOL); l'ajut per naixement; la voluntat d'ampliació dels convenis marc amb entitats civils de reconegut prestigi; i l'apropament a la societat, sobretot a través de la promoció de salut, l'educació escolar, la presència del fisioterapeuta a les instal·lacions esportives municipals i la cooperació dels professionals de la Fisioteràpia amb entitats del territori.

A continuació, i seguint l'ordre del dia establert, la tresorera de la Junta de Govern, Sra. Montserrat Inglés, va presentar els pressupostos previstos per al proper any, que van ser aprovats per 19 vots a favor, 3 en contra i cap abstenció. Destacar que, atesa l'actual situació de crisi en què està immersa l'economia mundial i per fer costat als col·legiats en aquesta conjuntura desfavorable, els pressupostos per al 2010 no contemplen cap augment de la quota col·legial.

El tercer punt de l'ordre del dia va ser la presentació d'un informe sobre el vincle entre el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. El degà va explicar que el passat 28 de novembre, amb motiu de l'Assemblea General del CGCF, ell mateix va llegir una carta adreçada a tots els 'consejeros' manifestant que amb data 31 de desembre de 2009, el CFC interrompria la seva participació en el CGCF. Va ser una decisió difícil per al Col·legi a la qual s'hi va veure abocat en no haver estat ateses les seves peticions: la contenció en la despesa del CGCF, una correlació més justa i equitativa en el binomi contribució-representativitat (21,5%-10%, respectivament) i el silenci com a resposta a la reiterada petició de diàleg per part del CFC. El dissensió ja venia de lluny. Per aquestes raons, en la XXIV Assemblea del CFC de desembre de 2008, els col·legiats assistents van donar un vot de confiança a la Junta de Govern per prendre la determinació que considerés oportuna pels interessos del CFC. Aquest vot va ser ratificat en el decurs de XXV Assemblea del passat mes de maig.

Malgrat els esdeveniments, el degà va manifestar que el desig del CFC és el de pertànyer a un Consell General Col·legis, però en unes condicions raonables. De manera simbòlica i per subratllar la nostra voluntat de diàleg va comentar que "estem aturats a la penúltima estació. Vam dir als 'consejeros' que els esperàvem darrera la porta entreoberta amb la mà estesa per parlar i cercar un acord". El vicedegà, Sr. Domingo, va voler aclarir que la interrupció de les relacions entre el CFC i el CGCF s'ha fet en un marc legal que se sustenta, d'una banda, en l'apartat 2 de l'article 70 de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, pel qual les relacions entre els col·legis professionals catalans amb els consells de col·legis professionals de la mateixa professió de fora de llur àmbit territorial "es regeixen pels principis de col·laboració i cooperació voluntàries"; i per l'altra, en l'article 73 dels nostres Estatuts pel qual "El Col·legi pot disposar les mesures que siguin pertinents per tal d'establir vincles destinats a l'adequada coordinació amb altres entitats de la mateixa professió respecte de les que ha de mantenir l'autonomia que li és característica. Aquests vincles s'articulen mitjançant acord o conveni regit pels principis de col·laboració i cooperació voluntàries que no ha d'impedir el dret d'accés, d'acció i de representació directa davant totes les institucions de l'Estat i de les funcions de representació general que li corresponen."

L'últim punt de l'ordre del dia va ser el torn de precs i preguntes, que va servir perquè els col·legiats poguessin consultar aquelles situacions que els amoïnen sobre la nostra professió, així com per fer reflexions i proposar idees sempre en benefici de la Fisioteràpia i dels col·legiats.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×