El Senat veta als fisioterapeutes la possibilitat de prescriure medicaments sense recepta mèdica

Publicada el 18/12/2009

Malgrat les bones notícies que ens arribaven el passat 10 de desembre sobre l'aprovació, per part de la Comissió de Sanitat del Senat, d'una esmena que hagués possibilitat als fisioterapeutes la prescripció de medicaments sense recepta mèdica i productes sanitaris relacionats amb el seu exercici professional; finalment el Senat ha aprovat una modificació de l'article 77 de l'actual Llei de Garanties i Ús racional dels Medicaments i Productes Sanitaris per la qual s'exclou la nostra professió de la possibilitat de receptar.

Els sorprenents motius per a la denegació d'aquesta competència és "la suposada manca de formació acadèmica pel que fa a farmacologia i patologia clínica", oblidant que les ajudes ortoprotèsiques són eines directament relacionades amb la nostra professió.

La modificació de l'article ha comptat amb el suport del Grup Socialista, CiU i Entesa, que han tombat l'esmena del senador del Grup Mixt, José Maria Mur, aprovada la passada setmana i que ens hagués permès prescriure medicaments, capacitat que sí ha estat reconeguda per al col·lectiu d'infermeres i odontòlegs.

Així doncs, es tanca una altra vegada la porta al nostre dret de poder desplegar les nostres plenes competències i atribucions per a les quals ens habiliten els nostres coneixements teòrico-pràctics. Des de la Junta de Govern us informem que seguirem treballant en pro de la nostra professió i per tal que se'ns reconeguin totes les nostres capacitats i puguem així desplegar totes les nostres competències.

Podeu obtenir més informació aquí.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×