La Comissió de Teràpies Manuals presenta: "La IFOMT, un referent en teràpia manual a nivell mundial"

Publicada el 04/03/2009

La Comissió de Teràpies Manuals del Col·legi va presentar, el passat 19 de gener, la conferència: "La IFOMT, un referent en teràpia manual a nivell mundial". El fisioterapeuta i coordinador de la Comissió, Juan López, fou l'encarregat de conduir l'acte en el qual es va parlar de les línies mestres que regeixen aquesta organització, però, sobretot, del Congrés Internacional que aquesta entitat va organitzar el juny passat, a Rotterdam.

La IFOMT, un referent en teràpia manual a nivell mundial

La IFOMT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Therapists) és una federació d'associacions de Fisioteràpia a nivell mundial que pretén agrupar tots els fisioterapeutes que es dediquen a la teràpia manual, i que, a més a més, hagin fet estudis específics –segons un criteri que marca la pròpia federació- d'aquesta especialitat. A part d'això, la IFOMT estableix també uns estàndards clínics, uns patrons de qualitat en la pràctica de la teràpia manual. És dir, intenta promoure l'excel·lència de la Teràpia Manual tant en la vessant pràctica com en la docent.

El Sr. López va explicar que la IFOMT defineix la Teràpia Manual Ortopèdica com a l'àrea especialitzada de la Fisioteràpia o de la Teràpia Física enfocada al tractament de les alteracions neuromusculoesquelètiques en base a un raonament clínic i fent servir unes tècniques específiques d'alt nivell que inclouen pràctiques manuals i exercicis terapèutics. En aquesta línia van anar les conclusions que es van poder extraure del Congrés de Rotterdam del passat mes de juny. Arrel de presentacions tan interessants com les de Moseley, sobre la investigació de la realitat del dolor físic i la seva percepció, o la de Shellock, sobre l'alliberació del teixit nerviós i la reducció de la transmissió del dolor, una de les conclusions en el Congrés Internacional de la IFOMT fou que l'actuació més eficaç en el tractament del dolor en les lumbàlgies baixes és la combinació de teràpia manual i exercicis terapèutics.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×