El Col·legi organitza una conferència sobre la discapacitat visual

Publicada el 05/03/2009

La Comissió de Geriatria del Col·legi va organitzar, el passat 19 de febrer, una conferència sobre la discapacitat visual. La ponència va ser conduïda per les tècniques de rehabilitació integral de persones cegues i deficients visuals de l'ONCE, Ma. José Seseña i Ana Ripoll.

L'acte va servir per intentar donar resposta a aquelles qüestions amb què es troben diàriament les persones afectades per problemes visuals i els seus familiars.

La conferència es va dividir en dues parts; en la primera, eminentment teòrica, la Sra. Seseña va explicar les repercussions funcionals que afecten l'autonomia d'una persona amb problemes visuals greus. Aquestes alteracions trastornen tant la interacció amb l'entorn com l'orientació i la mobilitat. És per aquest motiu que, segons la Sra. Seseña, cal reorientar les habilitats de la vida diària i adaptar-les a la nova situació.

Per la seva banda, la Sra. Ripoll va explicar com hem d'actuar davant persones amb discapacitat visual. Va afirmar que la major part de la gent sent incomoditat davant individus afectats per alguna patologia visual, i va instar el públic a actuar amb respecte, tal i com ho farien amb qualsevol altra persona sense cap deficiència.

La segona part, de caire més pràctic, va servir per fer simulacions de guiatge i per sentir en la pròpia pell les sensacions d'aquelles persones que pateixen algun tipus de discapacitat visual. Per aconseguir-ho es van repartir, entre els assistents, unes lents que simulaven afectacions visuals. Va resultar ser una pràctica molt interessant que ens va acostar a la seva realitat i ens va permetre comprendre què i com se senten les persones cegues, i d'aquesta manera, entendre-les millor.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×