El Col·legi presenta la 'Importància de la comunicació en l'efectivitat del tractament fisioterapèutic'

Publicada el 05/03/2009

El passat 26 de febrer, la Comissió de Geriatria va presentar la conferència "Importància de la comunicació en l'efectivitat del tractament fisioterapèutic".

El fisioterapeuta i professor de la FUB i de Fisioformación, Francesc Rubí, va ser l'encarregat de conduir la ponència que tenia per objectiu incidir en la importància que té la comunicació -la verbal i no verbal- a l'hora d'assolir un alt grau de satisfacció tant en les nostres relacions personals com en els tractaments que, com a fisioterapeutes, apliquem als nostres pacients.

Importància de la comunicació en l'efectivitat del tractament fisioterapèutic

Rubí va explicar que els experts en neurolingüística aplicada a la salut argumenten que el 10% de la curació correspon a l'evolució natural de la patologia, el 50% a l'efecte específic, és a dir, a l'actuació del professional sanitari, i el 40% restant l'assumeix l'efecte no específic, és a dir, tot allò que està al voltant del tractament i col·labora en la seva efectivitat. Atesa la importància d'aquest 40%, la PNL (Programació Neurolingüística) pretén treballar en aquest sentit. Com va recordar Rubí, hem d'aprendre a interpretar el llenguatge verbal dels nostres pacients. Per aconseguir-ho, el ponent va establir-ne una distinció: el visual, l'auditiu i el cinestèsic, i d'acord amb aquestes taxonomies, va oferir-nos unes pautes per aprendre a dirigir-nos-hi utilitzant els canals que són propis a cada tipus de pacient. D'aquesta manera aconseguirem arribar-hi d'una forma més clara i així aconseguir un alt nivell de sintonia entre terapeuta i pacient, actitud que comportarà un l'augment de confiança del pacient envers el terapeuta, desembocant en fidelització, aspecte que pot ser clau per a un bon desenllaç del tractament fisioterapèutic.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×