El coordinador de la Comissió de Teràpies Manuals presenta el mètode POLD

Publicada el 08/07/2009

El 6 de juliol passat, la seu col·legial va acollir la conferència "El mètode POLD de teràpia manual neuromusculosquelètica", que va ser presentada per Juan López, llicenciat en cinesiologia i fisiatria, doctorand en neurociències i coordinador de la Comissió de Teràpies Manuals del Col·legi.

López va presentar aquest mètode com una forma diferent de fer teràpia manual, que utilitza la mobilització passiva, de forma manual, oscil·latòria i que treballa els teixits visceroneuromusculosquelètics. Les oscil·lacions, com a eina terapèutica, s'han usat des de l'antigor (shiatsu) fins als nostres dies, en què alguns mètodes, com el Maitland, introdueixen petites oscil·lacions; però la metodologia d'oscil·lació POLD es caracteritza per aspectes diferents en la seva aplicació, atès que es realitza a una freqüència de ressonància pròpia del teixit tractat i s'aplica de forma constant durant tota la sessió. D'aquesta manera s'aconsegueixen uns efectes neurofisiològics i biomecànics molt específics d'una gran eficàcia terapèutica.

Els objectius que persegueix el mètode POLD són: a) equilibrar la tensió i l'elasticitat dels músculs, fàscies i lligaments, b) retornar les articulacions a la seva posició i, c) restaurar la circulació de fluids corporals. En definitiva: restaurar l'equilibri de tot el sistema.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×