El Col·legi visita els fisioterapeutes del Pallars

Publicada el 06/10/2010

El passat 28 de setembre, integrants de la Junta de Govern del Col·legi es van desplaçar fins a la ciutat de Tremp en el marc de la l'acció col·legial 'El Col·legi en moviment', per la qual es pretén apropar-se als fisioterapeutes d'arreu de Catalunya per conèixer de primera mà la realitat de la Fisioteràpia al territori atenent a les seves necessitats, inquietuds i propostes.

El degà i el vicedegà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís i Sr. Manel Domingo, respectivament, es va reunir amb el fisioterapeuta Emili Resa, coordinador del servei de RHB de l'Hospital Comarcal del Pallars, amb qui van iniciar una visita a la residència d'avis Fundació Fiella de Tremp, on es van entrevistar amb el fisioterapeuta del centre, David Fité.

Visita Tremp Visita Tremp Visita Tremp

Tot seguit es van dirigir a l'Hospital Comarcal del Pallars, des d'on es coordina una xarxa de mòduls de Fisioteràpia que dóna assistència a les tres comarques del Pirineu lleidatà (Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça). El Servei de Fisioteràpia consta de 9 fisioterapeutes que treballen en els àmbits ambulatori, domiciliari i hospitalari –aquest últim només per al servei ubicat a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp-.

La situació dels mòduls als CAP de les poblacions més habitades permet un contacte estret amb l'equip de primària, amb els quals es coordinen i col·laboren, i dels quals reben derivacions -amb criteris preacordats- per evitar 'marejar' el pacient. També el metge especialista és una font important de derivacions. Es col·labora també amb el metge rehabilitador, amb els quals es consulta i consensua el tractament, però és el fisioterapeuta el que, en la majoria dels casos, marca i estableix els procediments i els objectius de Fisioteràpia a realitzar.

Per concloure l'apropament al Pallars, es va visitar el Centre Mèdic Pirineus, ubicat a la població de Sort.

Per als fisioterapeutes del Pallars va ser una visita molt gratificant, atès que, en les paraules del Sr. Resa: "ens hem sentit escoltats i hem pogut, de forma molt modesta, donar a conèixer la tasca que fem pel bé de la nostra professió".

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×