La Jornada col·legial clou amb un gran èxit d'assistència

Publicada el 30/11/2010

Un èxit rotund. Així es podria qualificar la Jornada col·legial que es va celebrar el passat 26 de novembre i que portava per títol "Les teràpies manuals en la pràctica clínica".

L'acte es va iniciar a les 09.00 h amb la inauguració de la Jornada de mans del degà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís, que va donar pas a la ponència inaugural Antropologia de la teràpia manual. Anàlisi de la posada en escena, a càrrec del fisioterapeuta i antropòleg, Sr. Enric Sirvent.

A continuació i fins ben entrada la tarda es van anar succeint les ponències, agrupades en quatre taules. La Jornada, malgrat ésser de caire cientificoprofessional, no va oblidar l'essència de la Fisioteràpia, la pràctica, i van ser moltes les conferències que van combinar una part teòrica amb demostracions pràctiques, tant in situ com mitjançant gravacions de vídeo. El temes tractats van ser diversos i variats. Es va iniciar la Jornada amb la valoració de les patologies associades al pivot C7-D1, per passar pel drenatge limfàtic manual, el mètode POLD, el massatge esportiu, el dolor cervical crònic, la síndrome miofascial, el conflicte subacromial, etc. per acabar intentant posar en comú els quadres patològic que pot patir l'eina amb la qual es realitzen totes aquestes actuacions, la mà del fisioterapeuta.

Inauguració de la Jornada Cloenda de la Jornada 2010 Gran assistència de públic

Les conferències -fins a un total de 13- van donar pas a la cloenda, la qual va ser conduïda pel Sr. Manel Domingo, vicedegà del Col·legi, i va comptar amb la presència de diversos representants polítics: la Sra. Gemma Gonzàlez, fisioterapeuta, en representació de CiU; el Sr. Xavi Paz, fisioterapeuta i representant del PSC; i el Sr. Manel Balcells, president de la Comissió Executiva del BIOCAT i membre de la sectorial de sanitat d'ERC. Tots tres van debatre sobre el l'encaix del fisioterapeuta en l'atenció primària, el rol del fisioterapeuta com a promotor de la salut i el paper de la Fisioteràpia en el conjunt de les professions sanitàries. Va ser un debat molt profitós, que va posar sobre la taula temes molt importants per al futur de la nostra professió.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×