L'Assemblea aprova per majoria els pressupostos per al 2011

Publicada el 17/12/2010

El 16 de desembre passat, en compliment de les directrius estatutàries del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), es va celebrar la XXVIII Assemblea Ordinària, en la qual es van presentar les activitats previstes així com els pressupostos col·legials per al 2011, el degà va presentar l'informe de Junta corresponent a l'any 2010, i finalment, es va passar al torn de precs i preguntes.

La mesa assembleària va estar presidida pel degà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís, que va estar acompanyat pel vicedegà, Sr. Manel Domingo; pel secretari, Sr. Ricard Corgos, i per la tresorera del Col·legi, Sra. Montserrat Inglès.
L'acte es va iniciar amb la presentació de les activitats col·legials previstes per al 2011, entre les quals destaquen: la consolidació de la presència del Col·legi al territori, tant a través de les Seccions, Grups d'Interès com amb la continuació de l'acció promoguda i incentivada pel Col·legi anomenada "El Col·legi en moviment"; la posada en marxa de la formació en línia i dels seminaris pràctics; la consolidació del Servei d'Orientació Laboral (SOL); la voluntat d'un treball més estret amb la Societat Catalano-Balear de Fisioteràpia; la creació de la Comissió de Neurologia; la inauguració de la seu de Tarragona; la creació de nous Grups d'Interès; l'impuls d'un sindicat de fisioterapeutes; la presentació de les guies d'actuació davant l'ictus i de Fisioteràpia aquàtica; la promoció de la Fisioteràpia a les escoles, la vinculació amb l'IES i el DASC, etc.

XVIII Assemblea Ordinària XVIII Assemblea Ordinària XVIII Assemblea Ordinària

A continuació, i seguint l'ordre del dia establert, la tresorera de la Junta de Govern, Sra. Montserrat Inglès, va presentar els pressupostos previstos per al proper any, que van ser aprovats per majoria amb 19 vots a favor, cap en contra i una abstenció que va suposar l'aprovació d'un increment del 2,5% per a les quotes col·legials, quedant una quota anual de 163 € que es farà efectiva en dos pagaments semestrals de 81.50 € al gener i al juliol.

Tot seguit va prendre la paraula el degà per presentar l'informe de Junta corresponent a l'any 2010: va valorar la Jornada de Teràpies Manuals del Col·legi celebrada el passat mes de novembre com a un gran èxit i va donar les gràcies a tots els que hi van col·laborar; va parlar de la satisfacció i el profit de l'acció col·legial "El Col·legi en moviment", que ha aportat noves maneres d'entendre la Fisioteràpia i noves formes d'actuar d'acord amb les característiques de cada territori; va fer referència a la reunió mantinguda amb l'Ordre dels fisioterapeutes de França, que té expectatives d'acabar amb una acord bilateral entre ambdues institucions que serveixi per donar suport als col·legiats catalans que exerceixen a França; va presentar el Consell Social de la Fisioteràpia, un ens format per persones significades i representatives de la societat civil que, per la seva trajectòria personal i/o professional, mantenen una relació estreta amb la nostra activitat i que tractaran aspectes relacionats directament o indirecta amb la Fisioteràpia; i finalment, va explicar la situació actual de la relació entre el nostre Col·legi i el CGCF. Va recordar que el CFC es va desvincular del Consejo el passat mes de gener –apel·lant a la Llei catalana de col·legis professionals- a causa de no haver estat ateses les nostres peticions: la contenció en la despesa del CGCF, una correlació més justa i equitativa en el binomi contribució-representativitat (21,5%-10%, respectivament) i el silenci com a resposta a la reiterada petició de diàleg per la nostra part. Malgrat aquesta situació, el degà va manifestar que el desig del CFC és el de pertànyer a un Consell General de Col·legis, però en unes condicions raonables i beneficioses per a nosaltres. Per aquest motiu va manifestar que "malgrat que ara n'estem desvinculats, estem disposats, de nou, a parlar per poder-hi col·laborar, però sempre ens trobem amb les portes tancades". Va manifestar que està previst que el proper 15 de gener hi hagi una reunió de degans a Madrid per tractar aquest tema i que "tractaré, de nou, trobar una manera d'obrir el diàleg; però defensant el nostre Col·legi exigiré un Consell Executiu menys presidencialista i més col·legial, que treballi per als fisioterapeutes".

L'últim punt de l'ordre del dia va ser el torn de precs i preguntes, que va servir perquè els col·legiats poguessin aclarir dubtes i fer reflexions sempre en benefici de la Fisioteràpia i dels col·legiats.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×