Vic acull la conferència: "Artroscòpia d'espatlla i protocols de rehabilitació"

Publicada el 10/05/2010

El passat 22 d'abril, el Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès va presentar, a l'Auditori Caixa de Manlleu de Vic, la conferència "Artroscòpia d'espatlla i protocols de rehabilitació". La conferència va ser a càrrec del Dr. Ramon Clos Molina, traumatòleg del Servei de Traumatologia del Consorci Hospitalari de Vic, i del Dr. Pere Solé Puso, director del Servei de Rehabilitació del Consorci Hospitalari de Vic i coordinador dels Serveis de Valoració de la dependència i discapacitat de la comarca d'Osona.

En la primera part de la conferència el Dr. Clos va explicar l'abordatge de la tècnica artroscòpica, considerant-la una tècnica relativament nova que ofereix millores tant en l'exploració de l'articulació com en la seva rehabilitació, atès que disminueix el dolor postoperatori i també el nombre de sessions de rehabilitació.

Després de conèixer tot el material quirúrgic i les indicacions de la tècnica -que són moltes-, vam poder veure una intervenció artroscòpica d'una espatlla en lesió.

En la segona part, el Dr. Solé va donar un protocol de rehabilitació a seguir per a aquest tipus d'intervencions dirigit a disminuir el dolor, recuperar la funcionalitat del braç, buscar una readaptació laboral, domèstica, esportiva, etc. i va recalcar la importància del fisioterapeuta en l'educació de normes higienicoposturals, en consells ergonòmics i en l'observació/prevenció de complicacions tals com la capsulitis, que allarguen el tractament i fan que els resultats finals no siguin bons.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×