El Col·legi en moviment: visita Granollers

Publicada el 23/07/2010

El passat 20 de juliol, representants de la Junta de Govern del Col·legi van visitar la ciutat de Granollers en el marc de la campanya col·legial 'El Col·legi en moviment', una acció que pretén apropar el Col·legi als fisioterapeutes d'arreu de Catalunya per conèixer de primera mà les seves necessitats, inquietuds, queixes i propostes.

Al matí, el degà, Sr. Francesc Escarmís, i el vicedegà, Sr. Manel Domingo, van visitar l'Hospital de Granollers on van ser rebuts per la seva sotsdirectora, que els va acompanyar en una visita guiada per la institució. Van mantenir una reunió amb tot l'equip de fisioterapeutes del centre, amb els quals van poder parlar de la seva situació a l'hospital, en particular, i de la situació de la Fisioteràpia, en general.

Posteriorment van ser rebuts per la regidora de Salut Pública, Serveis Socials i Gent Gran de Granollers, Sra. Ma del Mar Sánchez, amb qui van poder parlar de la figura del fisioterapeuta i amb la qual es va establir una bona relació que, possiblement, en un futur, es podrà concretar en accions específiques per a la promoció de la Fisioteràpia a la ciutat.

A la tarda, el vicesecretari del Col·legi, Sr. Gabriel Liesa, es va afegir a les visites institucionals, i juntament amb els senyors Domingo i Escarmís van visitar el sociosanitari de l'Ametlla del Vallès, on van ser rebuts pel fisioterapeuta i la directora del centre, que van explicar-los el funcionament del sociosanitari i les seves peculiaritats, atès que disposa de la unitat de sida amb més llits en l'àmbit dels sociosanitaris, 20, i en la qual és molt important la figura del fisioterapeuta per tractar els problemes neurològics que presenta aquest tipus de malalt. A continuació, els tres integrants de la Junta de Govern es van dirigir a l'Hospital de St. Celoni, on van ser rebuts per la directora de Recursos Humans, la representant d'infermeria i el coordinador de Fisioteràpia.

A les 20.00 h, el Centre d'Estudis Avançats del Vallès de Granollers va acollir una reunió entre representants de la Junta de Govern i col·legiats del Vallès Oriental. Com ja va succeir a Vilafranca del Penedès, va obrir l'acte una conferència a càrrec del Sr. Santos Sastre, vocal de la Junta de Govern del CFC i responsable de l'Àrea de Relacions Institucionals, professor de la Universitat de Barcelona, director del CMRF i vicepresident de la FIOPF. La conferència portava per títol "Tratamiento de la escoliosis. Investigación. Técnicas y resultados", i presentava un estudi en què es concloïa que la Fisioteràpia, juntament amb un diagnòstic i un tractament precoç, era capaç de modificar estructuralment les corbes progressives patològiques que provoquen l'escoliosi.

A continuació, el degà va explicar les línies generals de l'acció 'El Col·legi en moviment' i els objectius que els ha portat a iniciar aquesta campanya. Tot seguit es va obrir un espai per al debat en el qual els col·legiats assistents van poder donar resposta a qüestions que els preocupaven, tals com la relació amb les mútues, la importància de la Fisioteràpia en el tractament de patologies de sòl pèlvic i la poca difusió que se'n fa, la problemàtica del solapament de competències amb d'altres professionals sanitaris, el títol de grau i la figura del fisioterapeuta en atenció primària.

Per concloure la trobada i a la demanda per part del vicesecretari del Col·legi de la creació d'un grup d'interès, van respondre afirmativament 9 col·legiats, quedant així constituït un nou grup de treball, el del Vallès Oriental, el cinquè la nostra institució.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×