El degà del CFC a 8tv: Per llei, només els professionals sanitaris poden oferir tractaments terapèutics

Publicada el 30/12/2011

El passat 29 de desembre, el degà del CFC, Sr. Manel Domingo, va assistir al programa de 8tv, 8 al dia, presentat pel Sr. Josep Cuní, per intervenir en un debat on es tractava la necessitat o no de regular de les teràpies naturals i alternatives.

El Sr. Domingo va defensar que la medicina no pot ser un acte de fe sinó que ha d'estar científicament provada. A més, va afegir que el tractament mitjançant teràpies no convencionals tals com l'acupuntura o l'osteopatia ja està regulat mitjançant la Llei 4/2003 de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries, on l'aplicació d'aquests tractaments es permet legalment només a professionals sanitaris, però, en paraules del Sr. Domingo "el problema és que hi ha incapacitat per part de les administracions públiques de fer efectiva aquesta Llei perquè tot plegat és un negoci".

A banda del Sr. Domingo van participar en el debat el metge i president del Foro Español de Pacientes, Sr. Albert Jovell; el metge, homeòpata i vicepresident de l'Acadèmia Mèdico-Homeopàtica de Barcelona Sr. Gonzalo Fernández-Quiroga i la presidenta de la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals, Sra. Francesca Simeón.

Podeu veure el vídeo del programa clicant aquí.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×