Marxa nòrdica per commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física

Publicada el 13/04/2011

Amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física, el passat 6 d'abril la nostra companya Olga Ruiz, membre de la Comissió d'Obugi del Col·legi, va participar en una marxa de nordic walking (marxa nòrdica) a la ciutat de Barcelona, a la qual vam ser convidats.

La marxa nòrdica és un tipus d'activitat que no inclou només l'acció de les cames, com passa en la marxa normal, sinó que també fa moure la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons especials, dissenyats només per a aquesta modalitat.

És un moviment nou per a tot el cos, agradable i efectiu, i segons la nostra companya, molt útil "en els casos de reeducació postural i de la marxa, dolors d'esquena i cervicàlgies, en la prevenció en problemes d'espatlles... Serveix també per activar la circulació de les extremitats, tan inferiors com superiors, i està altament indicat per a les embarassades, atès que es treballa el transvers abdominal. També és una activitat molt recomanable per a la gent gran perquè activa la circulació cerebral".

Marxa nòrdicaMarxa Nòrdica Marxa_nòrdica

Per realitzar l'activitat, vam poder comptar amb les indicacions de la Sra. Maria José Álvarez, instructora de les institucions INWA (International Nordic Walking Faderation) i ANE (Asociación de Nordic Walking España). La Sra. Álvarez ens va explicar la tècnica ALFA 247, un tipologia de marxa nòrdica eminentment terapèutica que no es limita a caminar amb bastons sinó que permet activar fins a un 90% de la musculatura, aconseguint, així, notables beneficis per a la salut.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×