L'AEMPS adverteix sobre la venda a domicili d'aparells de magnetoteràpia

Publicada el 29/04/2011

L'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) alerta sobre pràctiques comercials enganyoses en la venda a domicili d'aparells de magnetoteràpia, que utilitzen falses recomanacions del Ministerio de Sanidad, i desaconsella la seva adquisició si no existeix una valoració prèvia per un metge independent, especialista en la patologia concreta a tractar.

Aquestes pràctiques consisteixen en trucades telefòniques a domicilis particulars (principalment persones grans o discapacitades), als quals s'ofereixen tècniques de magnetoteràpia per al tractament de múltiples patologies, com lesions o malalties agudes o cròniques, així com beneficis de millora del rendiment físic o intel·lectual. Un cop efectuada la trucada es concerta una cita al domicili o en algun local a convenir amb els particulars i es realitza una demostració de la tècnica amb l'aparell objecte de la venda. Les persones que realitzen les demostracions no tenen qualificació sanitària.

Han estat detectats molts casos com el que descrivim més amunt per part d'aquest organisme del Ministerio de Sanidad, per diverses comunitats autònomes i particulars. Aquest procés comercial s'ofereix a través d'Internet o en mitjans públics de comunicació: premsa o ràdio.

El Col·legi, que d'acord amb l'article 5 dels seus Estatuts, vetlla per "prevenir l'intrusisme i actuar contra les actuacions que el fomentin o en siguin constitutives", va denunciar davant l'Agència Catalana del Consum un aparell de magnetoteràpia que no complia els requisits tècnics necessaris per produir l'efecte terapèutic que anunciava, una denúncia que provenia del suggeriment fet per una col·legiada a través de la Bústia 'Opina'. En aquest sentit, us comuniquen que ens podeu fer arribar qualsevol indici de comportament irregular o publicitat enganyosa que detecteu i el CFC realitzarà les accions oportunes.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×