Bona acollida a Girona de la conferència de l'ACEFIC

Publicada el 19/05/2011

El passat dissabte 7 de maig, la ciutat de Girona va acollir una xerrada a càrrec del president de l'Associació de Centres de Fisioteràpia de Catalunya (ACEFIC), Sr. Carles Escolà, que portava per títol: Cap a on va la Fisioteràpia privada? L'acte, que anava adreçat als centres de Fisioteràpia, va abordar el tema dels pagaments insuficients que efectuen determinades mútues privades pels serveis de Fisioteràpia. La xerrada-debat va estar dividida en un primer bloc legal i un segon d'estratègia; va resultar ser molt intensa i gran profit, atès que l'Associació va rebre diverses propostes, que us traslladem a continuació:

  1. Representació per part dels centres: més unió, ara hi ha inscrits 30 centres i es preveu arribar a 50 a mig termini, amb aquesta representació es pot començar a pactar amb els agents reguladors.
  2. Posició ètica davant d'aquesta qüestió: no n'hi ha prou amb dir "un altre ho farà". És una situació indignant i així ho hem de transmetre. Cada individu, centre o entitat pot expressar un posicionament ètic impecable i que arribi finalment a la societat.
  3. Il·legalitat del forfait, procés o qualsevol altre terme que sigui derivat de la tarifa plana: primer, reclamar per mitjà del departament legal i, després, negociar.
  4. Augment de la comunicació entre centres: ja està en marxa la pàgina web. Qui vulgui un correu propi se li assignarà.
  5. Acció amb el Col·legi per definir un nomenclàtor dels actes de Fisioteràpia: ara es pactaran els actes que entraran d'acord amb el preu actual, la teràpia manual és un acte artesanal i s'ha de valorar com a tal (pagament apart). Els estàndards de qualitat són un camí per poder equiparar els centres i poder excloure tota activitat no reglada (pisos 'patera').

Des del CFC es donarà suport a totes aquelles iniciatives que serveixin per unificar la veu de tots els centres en pro de la Fisioteràpia i els fisioterapeutes.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×