II Jornada de Fisioteràpia en Traumatologia

Publicada el 26/05/2011

Els passats dies 20 i 21 de maig, es va celebrar al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona la "II Jornada de Fisioteràpia en Traumatologia. Abordatge global, extremitat superior". Com fa dos anys, va ser organitzada per l'equip de Fisioteràpia del servei de Medicina Física i Rehabilitació del Parc de Salut MAR. A l'acte inaugural va participar-hi en nom del Col·legi, l'exdegà Francesc Escarmís, que va destacar la qualitat dels ponents i dels moderadors. També, en aquest mateix sentit, va recalcar el caràcter interdisciplinari de la jornada i el progrés científic que ha assolit la professió.

El dia 20 hi va haver disset ponències i sis discussions per parlar i preguntar dubtes sobre els temes exposats. La jornada es va iniciar amb la conferència sobre les adaptacions anatòmiques de la cintura escapular en un primat bípede, i va finalitzar amb dos casos pràctics sobre l'experiència de superar una lesió en un esportista d'elit, concretament del cas de l'exjugador de la selecció espanyola de bàsquet, Juanan Morales.

L'endemà, dia 21, es van proposar dos tallers: un curs d'interpretació radiològica molt dinàmic i participatiu, i un altre de valoració i tractament amb dos casos reals clínics en directe.

Com en l'anterior edició, la idea central de la jornada va ser enfocar un tractament global i funcional de les disfuncions mecàniques de l'extremitat superior de l'individu, sense centrar-se en la simptomatologia, arribant així a comprendre la biomecànica i fisiologia del cos humà, fent de cada tractament una teràpia única per a cada persona.

L'organització va agrair, a la inauguració i a la cloenda, la participació desinteressada de tots el ponents així com la del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, entre d'altres entitats. La jornada va tenir un gran èxit de participació i va omplir els dos dies l'aforament sencer.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×