Comunicat referent a l'anul·lació del Decret de Teràpies Naturals

Publicada el 04/05/2011

Recentment, el Tribunal Suprem ha notificat la sentència del recurs que ha tractat de revalidar el Decret regulador de les Teràpies Naturals dictat per la Generalitat.

La sentència desestima el recurs i confirma l'anul·lació del Decret, tal com ha fet amb tots els recursos que havien qüestionat la seva validesa, d'acord amb els quals, bàsicament:

1. Tot i l'existència de certa ambigüitat, el cert és que el Decret contemplava les teràpies naturals com a activitats sanitàries. Tot i així, permetia que les apliquessin professionals no sanitaris.

En canvi, el Tribunal Suprem ha considerat que les teràpies contemplades en el Decret, expressament orientades al tractament de la salut, són activitats pròpiament sanitàries i que, per tant, el seu exercici s'ha de reservar als professionals sanitaris.

2. Atenent a què es tracta d'activitats sanitàries i que correspon a l'Estat definir i classificar aquestes activitats, la Generalitat no és competent per regular-les, per la qual cosa hauria envaït competències estatals.

El pronunciament del Tribunal Suprem enllesteix la polèmica relativa a les teràpies naturals i deixa la seva regulació en mans del govern central. Quan aquest òrgan l'hagi dictat, la Generalitat podrà establir les condicions que hagin de complir aquests centres, en estricta correspondència amb el que s'estableixi per a tot l'Estat.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×