On es mouen les ofertes de feina? Buscar en el mercat ocult, nova conferència del cicle de xerrades del SOL

Publicada el 03/06/2011

El passat 26 de maig, la seu col·legial va acollir una nova conferència que forma part del cicle de xerrades professionals del SOL: On es mouen les ofertes de feina? Buscar en el mercat ocult.

L'activitat va ser conduïda per la Sra. Laura Estrada, llicenciada en Psicologia, màster en Direcció de Recursos Humans i en Psicoteràpia, i formadora i dinamitzadora d'equips. Actualment compagina les seves funcions de consultora de gestió de carrera amb col·laboracions en diferents programes públics d'ocupació.

La conferència pretenia que els assistents fossin capaços de detectar les ofertes de feina existents fora dels canals habituals, ja que, d'acord amb les paraules de la Sra. Estrada: "en el sector sanitari, les formes de buscar feina no són les tradicionals". En aquest sentit, se'ns va presentar la teoria de l'iceberg, que explica que les ofertes de feina visibles a través dels canals tradicionals són només un 20% de les que hi ha al mercat i per les quals es 'baralla' un 80% de la població activa que busca feina; per contra, hi ha un 80% d'ofertes de feina ocultes que només arriben a un 20% d'aquelles que busquen feina perquè les vies d'accés són diferents. El canal d'accés més important, actualment, per tenir coneixement d'aquest 80% que resta amagat és el Networking, que és la xarxa de contactes i relacions que tenim tots i la possibilitat d'ampliar-les. Quan fem Networking no hem de buscar feina, hem d'extraure informació que ens ha de permetre arribar a la possibilitat de trobar una feina.

D'altra banda, la Sra. Estrada també va explicar què hem de prioritzar a l'hora de buscar feina. D'acord amb els interessos personals i professional, cada persona hauria de ser capaç de definir en quin tipus de feina se sentiria més còmode, així com enfocar-se, si és possible, vers el model de carrera que més li escaigui atesa la seva personalitat:

  • Lineal: el més típic. És el que ens permet assolir un ascens en la categoria professional amb el pas del temps.
  • Expert: basat en l'especialització d'un àmbit en concret de la professió.
  • Circular: treballar en un tema i anar donant voltes entorn d'aquest àmbit, però que no contempla, necessàriament, un ascens.
  • Transitori: saltar d'un àmbit professional a un altre sense que, aparentment, tinguin cap relació.

Aquesta conferència tindrà continuïtat el proper 16 de juny amb un taller, l'objectiu del qual serà abordar el mercat ocult amb un mètode concret. Es tractarà de donar coherència a les candidatures, bé siguin reals a través dels recursos personals i professionals, o bé virtuals a través d'estratègies 2.0. El participant tractarà de capitalitzar els seus recursos cap a la seva projecció de futur. S'analitzaran les eines necessàries per avaluar els interessos de cada persona, i s'aprendrà a identificar les competències professionals que els dóna un valor afegit.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×