Accions en contra dels massatges a la platja realitzats per no professionals

Publicada el 12/07/2011

Arran de la mala praxi detectada, ara fa tres anys, que consistia en la presència de persones que realitzaven massatges a la platja sense tenir la titulació acadèmica necessària i sense complir els mínims exigits en qüestió d'higiene, el Col·legi va engegar una campanya 'estiuenca' dos anys consecutius, que va constar de les següents accions:

  • 2008: Es va detectar el "problema" i es va filtrar als mitjans enviant una nota de premsa.
  • 2009: El Col·legi va enviar una carta als consells comarcals, diputacions i ajuntaments de la costa catalana per informar que la pràctica dels massatges a la platja per part de persones no qualificades, i realitzats sense cap mesura higiènica, pot ser perjudicial per a la salut.

Si voleu conèixer la repercussió que van generar, en els mitjans de comunicació, aquestes dues accions, podeu consultar el recull de notícies aquí.

D'altra banda us informem que tenim coneixement que aquest any, fruit de la lluita contra l'intrusisme a les platges duta a terme anteriorment pel Col·legi, alguns ajuntaments costaners han practicat detencions en aquest sentit i han alertat la població del risc que aquestes pràctiques comporten per a la salut, atès que les persones que ofereixen aquest servei no prenen cap mesura higiènica, i el més important és que no tenen cap titulació per dur a terme aquesta activitat, cosa que pot derivar en lesions greus per a les persones que contractin aquest servei.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×