Conferència: Orientació cap a la Fisioteràpia en les arts escèniques

Publicada el 22/09/2011

El passat 15 de setembre, seguint amb el cicle de xerrades professionals del SOL, la seu col·legial va acollir la conferència Orientació cap a la Fisioteràpia en les arts escèniques. L'acte va ser conduït per la Sra. Anna Velázquez, fisioterapeuta i directora del Centre de Prevenció d'Arts Escèniques; fisioterapeuta de la companyia musical Milnotes; monitora de pràctiques a la clínica universitària de podologia, Departament de posturologia i podoposturologia de la Universitat de Bellvitge; màster de Posturologia i Podoposturologia, Universitat de Barcelona, i actriu d'espectacles musicals.

Conferència Arts escèniques Conferència Arts escèniques

L'objectiu de la conferència era explicar, des d'un punt de vista personal, un àmbit laboral de la Fisioteràpia que encara és desconegut per a la majoria de fisioterapeutes. Per aquest motiu, la Sra. Velàzquez va exposar quin és el seu protocol de tractament davant músics, ballarins, cantants i actors. Per a la Sra. Velázquez la feina més feixuga per al fisioterapeuta és convèncer l'artista que el tractament de Fisioteràpia és important i que cal ser constant i implicar-s'hi. Va afegir que cal tractar també l'artista a nivell emocional amb teràpia manual per alliberar la tensió i intentar mitigar l'ansietat i la por que pot crear la tornada a escena.

Va parlar de les diverses maneres de tractar els artistes i va fer incidència en les patologies més comunes de cadascun d'ells. En el seu protocol de tractament, la Sra. Velázquez primer fa prendre consciència corporal al pacient, és a dir, vol conèixer quin tant per cent de consciència té aquella persona del seu cos, i ho fa mitjançant l'observació i diverses preguntes; a continuació, el fa prendre consciència de la postural corporal i, finalment, tracta el tema de l'educació postural, amb i sense instrument.

La conferència va acabar amb un torn de preguntes per part dels assistents que, d'aquesta manera, van poder resoldre els dubtes que tenien entorn d'aquest àmbit, encara lleugerament desconegut, de la Fisioteràpia.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×