El Col·legi es reuneix amb el conseller de Benestar Social i Família

Publicada el 05/03/2012

El passat 28 de febrer, el degà, la vicedegana i el secretari del CFC, Sr. Manel Domingo, Sra. Montserrat Inglés i Sr. Gabriel Liesa, respectivament, es van reunir amb el conseller de Benestar Social i Família, Sr. Josep Lluís Cleries, i amb la directora de l'ICASS, Sra. Carmela Fortuny.

L'objectiu de la reunió, al marge de presentar-nos davant el conseller i mostrar-li la nostra voluntat de col·laboració, es va centrar al voltant de tres punts clau per a nosaltres: les notícies aparegudes sobre de la reducció de professionals sanitaris i socials dels centres gerontològics; fer palesa la nostra preocupació per les informacions de variar el nombre de valoradors de la dependència, i la normativa que regula els CDIAP.

Sobre el primer punt -la reducció dels professionals sanitaris i socials que treballen en centres gerontològics-, el conseller Cleries ens va comentar que, tot i que és cert que la patronal ha fet aquesta petició, aquest any la remodelació i revisió del model assistencial està congelada, per tant, no hi haurà cap canvi. D'altra banda també va exposar que, des del Departament de Benestar Social i Família, es pretén treballar de forma conjunta amb tots els actors del sector –va fer explícita la seva voluntat de comptar també amb el CFC- en un model, no de ràtios, sinó que treballi per objectius. En aquest sentit, els representants del CFC van sol·licitar que si es treballa en aquesta línia, s'han de cercar objectius que mesurin la bona feina realitzada pels professionals i que, per tant, premiïn la millora o el manteniment de la qualitat de vida dels usuaris. Tant el conseller Cleries com la Sra. Fortuny ens van indicar que aquesta és la línia en què es treballa, i que, properament, ens demanaran que formem part de les taules tècniques que debatran aquest model.

En referència al segon punt -la possible variació del nombre de valoradors-, el conseller ens confirma que, actualment, no tenen cap intenció de variar-ho atès que la valoració és la porta d'entrada al sistema.

Finalment, i en referència a la normativa que regula els CDIAP, el conseller nega que hi hagi hagut cap variació i, per tant, fins als sis anys, aquells nens que ho necessitin han de ser atesos als CDIAP.

Des del CFC es valora molt positivament aquesta reunió atès que vam sortir amb un acord de col·laboració ferm i amb l'agraïment, per part del conseller, per la nostra voluntat i predisposició de treballar de forma conjunta amb el Departament de Benestar Social i Família.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×