La Secció Territorial de Girona celebra la seva reunió anual amb la conferència "Introducció a la Sofrologia Clínica"

Publicada el 19/04/2012

El lema Mens sana in corpore sano ens serveix per fer una valoració ben positiva de la darrera conferència que es va celebrar, el passat 22 de març, a la Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, que va ser una "Introducció a la Sofrologia Clínica", una disciplina mèdica que busca l'equilibri entre la ment i el cos, introduïda pel seu creador, el neuropsiquiatra Alfonso Caycedo.

Aquesta vegada ens va acompanyar el sofròleg i col·lega fisioterapeuta Sr. Joan Prat de los Mozos, que va ser un gran iniciador i defensor de la Fisioteràpia com a branca universitària, junt amb d'altres coetanis que iniciaren els seus estudis com a infermers.

Els presents a la conferència es van poder beneficiar d'una sessió teòrico-pràctica que va fer que es quedessin amb ganes de poder esprémer més tota la coneixença que té el Sr. Prat en el camp de la sofrologia clínica: presa de consciència del propi cos, de les tensions corporals i mentals, emocions i pensaments, conquesta de valors positius de l'existència i l'entorn, com també l'aplicació i adaptació en la vida diària per fer-se menys receptius a l'estrès i a les agressions físiques i psíquiques i, per tant, més resistents a determinades malalties psicosomàtiques. Com deia el Dr. Caycedo "Cuida't del teu cervell i el teu cervell cuidarà de tu".

Tot seguit, la Secció Territorial de Girona va celebrar la seva reunió anual. Es va explicar als assistents l'organigrama del Col·legi, la missió que tenim les seccions territorials i es va fer una valoració del passat 2011: totes les activitats promogudes juntament amb l'organisme del DipSalut i el Fòrum Sanitari, com també les promogudes per la mateixa Secció de Girona, que dia a dia intenta afavorir la formació i les activitats per als col·legiats gironins. Vam fer un repàs del DMF'11 a Arbúcies i de les conferències sobre punts gallet i sedestació, com també dels diferents cursos que hem realitzat i que, atès el seu l'èxit, alguns es repeteixen. Posteriorment vam determinar els objectius per a aquest any, intentant oferir al col·legiat de la província de Girona un ventall de formacions, conferències i col·laboracions del seu interès per promoure que la província de Girona sigui fisioterapèuticament molt més activa.

Agraïm la presència dels assistents i del nostre company i amic Sr. Joan Prat de los Mozos.

Secció Territorial de Girona

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×