Comunicat del degà

Publicada el 25/07/2012

Benvolgudes companyes i companys,

M'adreço a vosaltres per comunicar-vos que, atenent a l'acord adoptat en la reunió de la Junta de Govern del passat dia 4 de juliol de 2012, el Col·legi ha presentat recurs contra el Plec de Condicions Tècniques destinat a regir el concurs RH/12 de contractació i prestació de serveis de rehabilitació física i logopèdia en modalitat física i domiciliària, convocat pel Servei Català de Salut.

Bàsicament els fonaments del recurs són:

  • Les condicions establertes en el concurs vulneren les competències dels fisioterapeutes pel fet que mediatitza la seva independència i responsabilitat professional.
  • El concurs impedeix que els fisioterapeutes puguem exercir algunes de les nostres competències en els serveis que es convoquen públicament, reservant-les a uns determinats professionals, especialistes en medicina física i rehabilitació, la qual cosa vulnera els principis d'igualtat i no-discriminació que presideixen la contractació pública.

L'Òrgan encarregat de resoldre el recurs ens ha comunicat que, "apreciant aquest Òrgan que de continuar amb el procediment, es podrien causar perjudicis greus o de difícil reparació als interessats", ha resolt suspendre cautelarment dels tràmits del concurs.

Aquesta resolució expressa el posicionament inicial de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, si bé queda subjecta a la resolució del recurs.

El nostre deure és defensar la professió i els lícits interessos dels fisioterapeutes. Són aquets els motius que ens han portat a realitzar aquesta acció. Ha estat una decisió difícil, presa per la totalitat de la Junta de Govern.

Prèviament a la publicació del concurs, hem intentat per tots els mitjans que hem tingut al nostre abast, defensar els interessos professionals dels fisioterapeutes, però malauradament els nostres arguments no s'han vist plasmats en les condicions que l'Administració ha establert per regir els serveis assistencials convocats en el concurs, fet que ens ha obligat a emprendre aquesta acció.

Us mantindrem informats al respecte de l'evolució del procés.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte que pugueu tenir, i ens comprometem a respondre'l individualment.

Salutacions cordials,

Manel Domingo
Degà
dega@fisioterapeutes.cat

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×